A tavalyinál is rangosabb mezőny érkezik - Novemberben Rally Hungary

Novemberben ismét Nyíregyházára érkezik a Rally EB. Helyi pilótáknak is szurkolhatunk, akik már készülnek a versenyre. Idén is rangos mezőny indul a Rally Hungary-n. 


Egy éve Chris Ingram sikerével ért véget az Európa-bajnoki sorozat. Drámai csatát hozott a Rally Hungary, ahol eldőlt a végső sorrend. A futamot végül Turán Frigyes nyerte, összetettben pedig a brit pilóta állhatott a dobogó legmagasabb fokára. November 6-8 között ismét Nyíregyházára érkezik a Rally EB mezőnye, ezúttal azonban nem a zárófutam lesz a magyar verseny. 

- A hat futamos bajnokság negyedik állomása lesz a mieink, és a nevezések alapján még a tavalyinál is komolyabb mezőny érkezik. Kevés verseny volt idén, mindenki igyekszik kihasználni a lehetőségeket - mondta Őry Tamás főszervező. 

A lebonyolítás a tavalyi évhez hasonló lesz. Az első versenynapon egy Super Speciál várja a pilótákat és a szurkolókat a Rabócsiringen. Szombaton és vasárnap aztán a zempléni gyorsaságik következnek, itt némileg módosítottak a tavalyi útvonalon, vasárnap pedig ismét lesz egy belvárosi gyorsasági is, ami nagyon látványos. Változás az egy évvel ezelőttihez képest, hogy a szervízparkba idén nem mehetnek be a jeggyel rendelkező nézők sem, erre az intézkedésre a koronavírus járvány miatt volt szükség.  A nevezés a héten zárul, és az már most látszik, hogy a 2019-esnél erősebb mezőny érkezik, több olyan pilótával, akik egy éve nem indultak a Rally Hungaryn.