A Szpari második csapata megkapta a licencet - Felnőtt mezőnyben a fiatalok

Ülésezett az  MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Versenybizottsága , mint a megyei igazgatóság I. fokú licencadó szervezete. Döntöttek arról, mely együttesek kaphatnak indulási jogot a megyei I. osztályú bajnokságban, a 2020/2021-es idényben. 

A VB megállapította, hogy  a 20 sportegyesület által benyújtott amatőr licenc kérelem és az ahhoz csatolt dokumentumok megfelelnek a licenc szabályzatban foglalt követelményeknek. A sportszervezetek a Licencszabályzat 5. § (1) c) pontjának megfelelően a szabályzat által meghatározott valamennyi kötelező minimum követelményt az MLSZ által meghatározott módon és meghatározott határidőkig teljesítették. Abban az esetben, ha sportteljesítményük alapján, alkalmassá válnak a megyei első osztályú bajnokságokban történő indulásra és az eredményes licenceljárást követően a nevezési eljárást is teljesítik, jogot szereznek, de egyben kötelezettséget is vállalnak arra, hogy a következő 2020-2021. bajnoki évben az MLSZ megyei igazgatóság I. osztályú bajnokságában részt vegyenek. 

A megyei I. osztályra eredményes licenckérelmet adott be a Nyíregyháza Spartacus II. is, így ha több gárda is visszalépne a küzdelmektől, itt indulhatnak a Szpari második csapata. De az is elképzelhető, hogy a következő idényben is a megyei  III. osztályban kell maradnia az együttesnek, hiába vezeti toronymagasan, veretlenül a tabellát, ugyanis a járvány miatt törölhetik az alacsonyabb osztályú bajnokságok idei eredményeit, ha nem folytatódik a szezon. 

A Spartacus először indított második csapatot, hogy a saját nevelésű fiataloknak a felnőtt mezőnyben is versenyzési lehetőséget biztosítson. A Szpari II eddigi  15 meccséből 15-öt megnyert a 2019/2020-as idényben, 133 gólt lőtt, és csak 6-ot kapott.  A legtöbb gólt eddig Tangel László szerezte, 17 találatnál járt, amikor a szezon félbeszakadt.