A Szövetségben Nyíregyházáért polgármesterjelöltetje Jeszenszki András lett

Egy polgármesterjelöltet és konszenzusos alapon, minden városkörzetben egy önkormányzati képviselőjelöltet állít 6 ellenzéki párt és 2 civil mozgalom Nyíregyházán.

A Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Párbeszéd Magyarországért, a Függetlenek Egyesülete, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom fogott össze annak érdekében, hogy alternatívát kínáljanak a választóknak. Nyíregyházán új politikai kultúrára, őszinte tettekre, reális politikára van szükség – ezt mondta Lövei Csaba, azon a sajtótájékoztatón, melyen bejelentették az összefogást. Emellett megnevezték a Szövetség Nyíregyházért közös polgármester-jelöltjét is, aki az MSZP-s színekben politizáló Jeszenszki András lesz. A képviselőjelöltek nevét később hozzák nyilvánosságra.

Lövei Csaba kiemelte:

A fő célunk Nyíregyházán is az, mint ahogy sok helyen az országban, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon egy polgármesterjelölt és az őt támogató és a reménybeli többséggel majd mögötte álló képviselőjelöltekkel vágjunk neki ennek a választásnak, ezek az emberek nyerjék el a helyi közösség bizalmát.