A szocialisták Magyarország európai jövőjéről is szóltak pénteken

Az aznapi Híradó lapzártája után véget érő eseményen dr. Szanyi Tibor, a szocialisták EP képviselője, valamint Mesterházy Attila országgyűlési képviselő is tájékoztatást adott. Szanyi Tibor a közelgő Brexitről szólva azt fogalmazta meg tanulságként, hogy látható, nem lehet csak úgy egyszerűen kiemelni országokat az unióból az integráció szintje miatt. Szerinte mindez azt is mutatja, hogy veszteség nélkül egyetlen állam sem tudná elhagyni az uniót, amely megfogalmazása szerint nem üzleti klub, hanem értékek tárháza.

Az MSZP EP képviselője úgy véli az Európa Parlament múlt heti állásfoglalása kapcsán, hogy nem fogják engedni, hogy egy kormány megtagadja a jogállamiságot és a demokráciát. Mesterházy Attila országgyűlési képviselő még a hétvégére előretekintve megjegyezte: a tüntetéssorozat nem ért véget, hiszen az MSZP az országban sok helyütt szervezett demonstrációkat. Ezek elmondása szerint részben hagyományos demonstrációk, részben pedig forgalomlassítással egybekötött akciók. Mint mondta, itt, Szabolcs-Szatmár-Beregben is terveztek szombatra öt helyre tüntetést.

Ez azért is fontos a számunkra, mert ezzel azt tudjuk mutatni és talán a választópolgárok is majd láthatják, hogy az egyetlen olyan baloldali párt, amely országos lefedettséggel és szervezőkészséggel rendelkezik, az a Magyar Szocialista Párt.