A Szíriában élő keresztényeknek gyűjtenek a görögkatolikusok, november 7-ig Ön is segíthet!

„A magyarok már többször megmutatták nagylelkűségüket gyűjtéseink során. Szeretnénk ismét anyagi segítséget vinni nekik, a felajánlásokat november 7-ig várják még!” – írják a Hajdúdorogi Főegyházmegye portálján. Minden nagylelkű felajánlást, segítséget szívesen fogadnak.  

Jövőre lesz 300 éve, hogy az arab világ ortodox keresztényei egységre léptek Rómával. A kerek évfordulót egyéves ünnepségsorozattal ünneplik világszerte a melkiták, melyet november 11-én ünnepélyes Szent Liturgiával nyitnak meg a damaszkuszi Istenszülő elszenderedése pátriárkai székesegyházban. Az ünnepségre meghívást kaptak a magyarországi görögkatolikus püspökök is, a görögkatolikus egyházat Kocsis Fülöp metropolita fogja képviselni.

Magyarországot és a magyarországi görögkatolikus egyházat, mint állandó támogatóit tartja számon a szíriai melkita egyház. A magyarok már többször megmutatták nagylelkűségüket gyűjtéseink során. Szeretnének ismét anyagi segítséget vinni nekik, ezért újra lehetőséget biztosítanak arra, hogy aki szeretné őket támogatni, az alábbi számlaszámon ezt megteheti.

Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház

10702071-69121841-51400006

Közlemény: Szíria