A Szent Imrében kíváncsiak a szülők véleményére - A szülők hálásak a tanároknak
A Szent Imrében kíváncsiak a szülők véleményére - A szülők hálásak a tanároknak

A Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola az elmúlt hetek hatékonyságáról, nehézségeiről és benyomásáról kérdezte az intézménybe járó diákok szüleit. Az intézmény által összeállított kérdőívet több mint 230 család töltötte ki. A válaszok alapján kijelenthető, hogy a szülők hálásak a szent imrés tanároknak a digitális munkarendben kifejtett megfeszítő munkájukért, véleményük szerint a digitális világ olyan kihívás elé állította a szülőket és a diákokat egyaránt, amelyet a pedagógusok segítsége nélkül nehéz lenne megvalósítani – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács István intézményvezető-helyettes.

Az intézmény szintén hálás a szülőknek, és elengedhetetlennek tartja az együttműködést a szülőkkel, hiszen a kialakult helyzetben kéz a kézben lehet a tanulók részére minél hatékonyabb és élményszerűbb nevelést, oktatást biztosítani. A válaszokban megfogalmazott észrevételeket a tananyag mennyiségére, valamint a számonkérésre vonatkozóan igyekszik az intézmény figyelembe venni, elképzeléseit a szülők megelégedésére való tekintettel átgondolni, észszerű keretek között módosítani.

A válaszadók egy része szerint a digitális munkarendhez való alkalmazkodás nem könnyű, mert a szülő maga is dolgozik, több iskoláskorú gyermeke van, a feladatok egyes területeken olyan szakértelmet igényelnek, ami megnehezíti az otthoni segítséget, emellett több szülő otthon vagy a munkahelyén is dolgozik, a háztartást közben vezetni kell vagy éppen bölcsődéskorú gyermeket is nevel. A válaszadók szerint a nehézségek leküzdésében óriási szerepe van a pedagógusoknak, akik minden erejükkel a segítség és a rugalmasság mezején haladva támogatják a családokat. A vélemények között szemezgetve a szülők köszönetet mondanak és hálásak a Szent Imre pedagógusainak a segítségért, rugalmasságért, segítőkészségért, munkájukat példaértékűnek, lelkiismeretesnek tartják, szerencsésnek mondják magukat, mert a tanárok figyelembe veszik, hogy a szülők is dolgoznak, hogy több családnál van több gyerek is, valamint hogy a szülő nagyrészt nem pedagógus. A vélemények alapján a körülményekhez képest az intézmény megtalálta a megfelelő lehetőségeket, amihez a szülők gratulálnak, és további kitartó munkát, jó egészséget kívánnak.