A szennyvízadatok is azt igazolják, hogy lecsengőben van a járvány harmadik hulláma

Még félmillióan vannak azok a, aki regisztráltak, de még nem foglaltak időpontot. Jelenleg Pfizer, Sinopharm és nagyon korlátozott mennyiségben még Szputnyik és AstraZeneca oltás foglalható.

A határvédelmi intézkedések még fennállnak

Nagy utat tettünk meg tavaly óta. Az, hogy a koronavírus harmadik hullámának vége fele járunk, az, hogy már a lépcsőzetes feloldás ötödik szakaszában vagyunk mindannyiunk közös sikere” – monda Kiss Róbert rendőr alezredes.

Az újabb enyhítéseknek köszönhetően megszűnt a kijárási tilalom és a maszkviselés a köztereken.

Most már szabad az egyéni is csapatsport is, illetve szabadon lehet családi és magánrendezvényeket is szervezni, így lakodalmakat is.

Fontos, hogy a látogatható intézmények, szórakozási helyek csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.

Az is fontos, hogy a Schengeni övezetben továbbra is fenntartják a határvédelmi intézkedéseket.

A gyógyultak száma folyamatosan nő

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 026 529 fő, közülük 3 072 940 fő már a második oltását is megkapta. 164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 671 392 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 101 537 főre csökkent. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen – mondta Galgóczi Ágnes a Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A koronavírus örökítőanyaga szerint tovább csökken a fertőzöttek száma

A szennyvízvizsgálati adatok is kimutatták, hogy folyamatosan csökken a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. Ez pedig arra utal, hogy a következő időszakban is folyamatosan csökkenni fog a fertőzöttek száma.

A magyar lakosság átoltottsági aránya 51 százalékos.

Még félmillióan vannak azok a, aki regisztráltak, de még nem foglaltak időpontot. Jelenleg Pfizer, Sinopharm és nagyon korlátozott mennyiségben még Szputnyik és AstraZeneca oltás foglalható. Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Újabb Pfizer szállítmány érkezett

A mai napon több 300 ezer Pfizer vakcina érkezett, amelyek közül kapnak a háziorvosok és az oltópontok is.

 

Forrás: hirado.hu