A Révész Csoport lett a Vigadó új tulajdonosa

Zárva van jelenleg a Krúdy Vigadó. Az elmúlt 25 évben többnyire kihasználatlan volt a patinás épület. 2003-ban egy helyi építőipari cég felújította, akkor néhány évig visszanyerte régi fényét. Mára azonban újból felújításra szorul. A korábbi tulajdonosok többször is arról beszéltek, új funkciókkal bővítik majd, azonban az ígért fejlesztések rendre elmaradtak. A legutóbbi tulajdonos, a Caron Ingatlanbefektetési Alap hosszú tárgyalás után most úgy döntött, eladja az ingatlant.

 

„Nagy terveim vannak!”

 

A Krúdy Vigadót a Révész Csoport egyik cége vette meg, erről már Révész Bálint számolt be a városházán. A vállalkozó elmondta, hosszú tárgyalások után szerezte meg az ingatlant, és úgy sikerült megvennie, hogy az épülettel együtt egy csepeli mélygarázst is meg kellett vásárolnia. A két ingatlanért összesen egymilliárd forintot fizetett ki. Révész Bálint arról is beszámolt, hogy több mint félmilliárd forintból új szórakoztatóközpontot kíván létrehozni az épületben, melyben ötcsillagos színvonalú szállodai szobákat is kialakítanak.

További képekért kattintson a fotóra!

– Én tényleg egy csodát szeretnék belőle. Bízok benne, hogy 2017. április és június között már be is tudom bizonyítani, erről beszéltünk. Én ebből valóban azt akarom, hogy a gyerekeim, az unokáim vagy 50–60 év múlva azt beszéljék, ez igen, ez már valami! – tette hozzá Révész Bálint.

 

Az önkormányzat támogatja a fejlesztést

 

Az önkormányzat támogatta a vállalkozó terveit. A csütörtöki közgyűlésen a képviselő-testület még az ingatlan elővásárlási jogáról is lemondott annak érdekében, hogy a Révész Csoport meg tudja venni a Vigadót. A polgármester azt mondta, az elmúlt évek milliárdos fejlesztései nyomán egyre népszerűbb Sóstó a városlakók és a turisták körében. Ezért is láthatott fantáziát a Vigadóban a Révész Csoport. Most a város azt reméli, az épület ismét üde és vonzó színfoltja lesz Sóstónak.

– Nagyon örülök, hogy a Krúdy Vigadó 25 éves kálváriája befejeződik, egy olyan helyi lokálpatrióta, Révész Bálint egyik cége lesz a tulajdonos, aki itt fektet be Nyíregyházán, és mindig színvonalas mértéket, teljesítményt ígér. Természetesen a város ezt támogatja minden szempontból, mert a városnak is fontos, hogy a Krúdy Vigadó méltó színvonalon működjön – fejtette ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A polgármester végül hozzáfűzte, a városházán egy újabb Sóstót érintő pályázaton dolgoznak. A közterületek fejlesztéséhez kívánnak forrást elnyerni. A pénzt egy olyan sétány kialakítására fordítanák, ami a Krúdy Vigadó és a kormányzati forrásokból építendő négycsillagos szálloda között biztosítana összeköttetést.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)