A Nyugati csoport bajnokát kell legyőzni!

Kedden délelőtt mindenki várta a híreket, ki lesz a Szpari ellenfele az osztályozón. Abban a szurkolók többsége egyetértett, hogy a BVSC-t szerették volna elkerülni. A fővárosiak veretlenül nyertek Keleten, és végül a Szentlőrinc ellen játszhatnak a feljutásért. A másik lehetséges ellenfél Iváncsa a Magyar Kupában legyőzte a Fradit, most pedig a Kozármisleny ellen készülnek bravúrra. A Nyíregyháza Spartacus a Nyugati - sokak szerint legerősebb - csoport első helyezettjét, a Practical VLS Veszprémet kapta ellenfélnek.

A veszprémiek az elmúlt években rendre dobogón végeztek. Pető Tamás vezetőedző öt éve vette át az együttes irányítását, és akkor azt ígérte, addig marad, amíg bajnok nem lesz a VLS. Vasárnap ez sikerült számukra, drámai körülmények között, a hosszabbításban szerzett góllal mentették döntetlenre a Tatabánya elleni rangadót, ez pedig aranyérmet jelentett számukra. A bajnokság során kétszer kaptak ki és 8 alkalommal játszottak döntetlent. Sok fiatal van a keretükben.  

Pető Tamás a sorsolás előtt megjegyezte, egy csapatot szeretne elkerülni az osztályozón - a Nyíregyházát...

A két csapat vasárnap a tervek szerint Ajkán találkozik majd - itt vívta az utolsó meccs kivételével találkozóit a Veszprém - míg június 4-én Kisvárdán fogadhatja a Szpari a VLS-t.