A nyíregyházi vasútállomáson is megvásárolhatóak a MÁV-START ajándékutalványai

Hol és hogyan vásárolhatok Ajándékutalványt?

Az Ajándékutalványok országosan a MÁV-START Zrt. szolgáltatásértékesítőinél és az ország minden megyeszékhelyének vasútállomásán vásárolhatók meg (kivéve Szombathelyen, ahol a Menetjegyirodában kapható).

A szolgáltatásértékesítők listája itt található. Vásárlás előtt kérjük a részletekről telefonon egyeztessenek.

Az Ajándékutalványok 500 Ft, 1000 Ft, 2000 Ft, és 5000 Ft-os címletekben tetszőlegesen igényelhetők. A vásárlásra kerülő Ajándékutalványok értékét kérjük, úgy határozza meg, hogy az a címletekből kiadható legyen.

Az Ajándékutalványok díszborítékban kerülnek átadásra.

Az Ajándékutalványok értékének kiegyenlítésénél Utazási kupon nem fogadható el.

Meddig érvényes a vásárolt Ajándékutalványom?

Az Ajándékutalvány előoldalán az értékesítést végző pénztárkezelő kéziratilag vagy bélyegző lenyomattal feltünteti az Ajándékutalvány felhasználhatóságának utolsó napját, amely a kiadástól számított 12 hónap, és ellátja a kiadóhely bélyegző lenyomatával. (Példa: 2016. 12. 01-én értékesített Ajándékutalványon a felhasználhatóság utolsó napjaként 2017. 11. 30-a lesz feltüntetve.)

Az Ajándékutalvány kizárólag a rajta kéziratilag vagy bélyegzéssel feltüntetett időpontig érvényes, az érvényesség nem hosszabbítható meg.

Milyen módon használható fel a vásárolt Ajándékutalvány?

Az Ajándékutalványok érvénytartamon belül használhatók fel az alábbi termékek és szolgáltatások megvásárlására:

• belföldi menetjegy (MÁV-START, GYSEV, Balatonfenyvesi GV),
• felár,
• nemzetközi menetjegy,
• nemzetközi helybiztosítás,
• személyszállításhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatás,
• marketing termék,
• utánfizetési összegként elszámolt menet- és egyéb jegy (ideértve a pótdíj) pénztári kiegyenlítéséhez.

Az Ajándékutalvány fizetőeszközként nem fogadható el a vonaton jegyvizsgáló által elszámolt menet- és egyéb díjak kiegyenlítéséhez.

A megvásárolt szolgáltatás részben, vagy teljes egészében kiegyenlíthető Ajándékutalvánnyal. Az Ajándékutalvány értékéből vásárláskor készpénz nem adható vissza és minimum a rajta feltüntetett értékben kell vásárolni.

Hogyan kérhetek az Ajándékutalványról számlát?

Az Ajándékutalvány értékesítésekor a vásárlás értékéről minden esetben nyugtát, külön kérésre számlát állítunk ki. Termék megnevezésként „Ajándékutalvány” kerül feltüntetésre. Az ajándékutalvány értékesítésekor kibocsátott számlán ÁFA tartalom nem tüntethető fel.

Hogyan kérhetek az Ajándékutalvánnyal vásárolt menetjegyemről számlát?

Az Ajándékutalvánnyal vásárolt menetjegyekről számla, egyszerűsített adattartamú számla az általános szabályok szerint igényelhető.

Meddig érvényes az a vasúti menetjegy, amit Ajándékutalvánnyal vásároltam?

Az Ajándékutalvánnyal vásárolt menetjegy érvénytartama azonos a készpénzfizetéssel kiegyenlített menetjegy érvénytartamával.

Van mód a vásárolt Ajándékutalvány esetleges visszatérítésére?

A korábbi gyártású, már értékesítésre került Ajándékutalvány – melyen ez a hátoldalon fel van tűntetve - érvénytartamon belül kezelési költség levonása mellett visszatéríthető. A kezelési költség mértéke a visszatérítendő Ajándékutalvány értékének 10 %-a.

Az új gyártású Ajándékutalványok visszatérítése nem lehetséges.

Sérült Ajándékutalvány esetén (melyen a sérülés ellenére valamennyi azonosító adat jól olvasható) annak kizárólag cseréje lehetséges, melyet az ügyfélszolgálaton az Ajándékutalvány érvénytartamán belül lehet igényelni.

Mi a teendő, ha Ajándékutalvánnyal vásárolt a menetjegyek visszatérítését kérem?

Az Ajándékutalvánnyal váltott menetjegy az általános visszatérítési szabályok mellett akkor téríthető vissza, ha:

• a visszatérítendő jegy helyett legalább az Utazási kupon értékében egyidejűleg új menetjegy vásárlása is történik,
• nem történik új menetjegyvásárlás, a visszatérítési igényt az Ügyfélszolgálathoz kell benyújtani, aki a kérelem elbírálását követően visszatéríti a jegyet, az értéke kizárólag Utazási kupon formájában kerül kifizetésre. Amennyiben a visszatérítés az általános szabályok szerint nem lehetséges, elutasítja a visszatérítési kérelmet.

Egyéb fontos tudnivaló

A menetjegyekre vonatkozó általános felhasználási feltételek a MÁV START Zrt. Személyszállítási Üzletszabályzatában találhatók, mely ide kattintva érhető el.

Utazásszervezőink elérhetőségeit megtalálják ide kattintva.

 

Forrás: MÁVINFORM