A Nyíregyházi Szakképzési Centrum közel 400 tanulója tölthet el 5 napot Balatonlellén
Balatonlelle

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 tagintézményéből 370 tanuló és 30 pedagógus tölthet el 5 napot Balatonlellén egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A diákok számos programon vehetnek részt, így fejlesztve a csapatmunkát és az iskolához való kötődést.

Egy utolsó búcsúölelés és indulhat is az öt napos kaland. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 tagintézményéből, összesen 370 tanuló és 30 pedagógus indult a balatonlellei táborba, ahol egy hetet tölthetnek el a diákok számos programon való részvétel mellett. Lesznek kulturális, csapatépítő és kompetencia fejlesztő programok, ellátogatnak a Festetics Kastélyba és hajózni is fognak a Balatonon.

A ma este vacsora után egy ismerkedő esttel kezdődik, hogy egymással is megismerkedjenek a tagiskolák tanulói. A holnapi nap ellátogatnak a Veszprémi Színházba, elsétálnak a Gömbkilátóhoz, fognak menni a Festetics Kastélyba és lesz olyan szabad programunk, amikor a Balaton partján sétálhatnak a kísérőtanárokkal, hogy megismerhessék a településeket. A szórakozás is előtérbe kerül, egy koncert és stand up előadás is lesz számukra.

– mondta el Dancsiskóné Bakos Katalin projektmenedzser.

A kiválasztott tanulók többsége hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű. A „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című európai uniós pályázatának köszönhetően a Nyíregyházi Szakképzési Centrum nagyobb intézményeiből 50 fő, a kisebbekből 14 fő vehet részt  a kiránduláson. A kiválasztás a tanulmányi eredmények és a szociális helyzet alapján történt a pedagógusok javaslatára. A projekt célja elsősorban a Szakképzési Centrum oktatási stratégiájának fejlesztése, a versenyképes szakmához juttatás segítése, valamint a tanulók lemorzsolódásának csökkentése.