A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt – Zebrán gázolt gyalogost

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 52 éves sofőrrel szemben, aki tavaly decemberben kijelölt gyalogos átkelőhelyen gázolt el egy nőt, aki súlyosan megsérült a balesetben.

Az 52 éves napkori férfi 2020 decemberében személygépkocsijával Nyíregyházán a Sóstói úton a belváros irányába közlekedett. Amikor a Stadion utcai kereszteződéshez ért, nem vette észre a táblával és útburkolati jellel is ellátott gyalogos átkelőhelyen neki balról érkező gyalogost, és fékezés nélkül elütötte.

A középkorú nő az ütközéstől több métert repült, amely miatt súlyos, csonttöréssel járó sérülést szenvedett.

A baleset idején esett az eső és szürkület volt, ennek ellenére a vádlott a kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal közelítette meg, és nem adott elsőbbséget a gyalogosnak. A baleset kizárólag a sofőr figyelmetlensége miatt következett be, aki a „zebrán" mintegy 7 métert megtevő sértettet nem észlelte, úgy, hogy a vele szemben közlekedő gépjármű vezetője is megállt.

Az ügyészség az ilyen kiemelkedően súlyos KRESZ szabályszegések esetén szigorúan lép fel az elkövetőkkel szemben, és egyéb büntetés - tipikusan pénzbüntetés - mellett, minden esetben járművezetéstől eltiltásra is indítványt tesz vádiratában.

 

Forrás: Nyíregyházi Járási Ügyészség