A Nemzeti Színház műsorán a Közellenség!

Budapesti közönség előtt is bemutatkozhat a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka.

 

A nyíregyházi teátrum vendégjátéka, Tasnádi István: Közellenség című darabja Horváth Illés rendezésében, 2022. május 9-én, hétfőn 19 órától, a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán tekinthető meg.

A rendkívül izgalmas és akciódús történet középpontjában egy olyan tragikus hős áll, akiről azóta egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek már, az úgynevezett Kohlhaas-szindrómát. A kórosnak ítélt viselkedés sajátosságai közé tartozik a kitaszítottságélmény és a bosszúvágy, valamint hogy az egyén megszállottan ragaszkodik saját igazához és képes bármit elkövetni, hogy annak érvényt szerezzen.

A fordulatokban és érzelmekben egyaránt gazdag kortárs színdarabból készülő zenés előadás többek között azt az erkölcsi és létfilozófiai kérdést vizsgálja, meddig érdemes elmenni sérelmeink jóvátételéért. Mikor hatalmasodik el rajtunk úgy a bosszúszomj és igazságérzet, hogy önmagunkat tesszük tönkre vele? Mi vész el a küzdelemben, és vajon megéri-e?

Az előadásra jegyek korlátozott számban még elérhetőek:

https://jegymester.hu/production/620651/nemzeti-szinhaz-koezellenseg-a-nyiregyhazi-moricz-zsigmond-szinhaz-vendegjateka/62003023

Bővebb információ az alábbi linken olvasható:

https://www.moriczszinhaz.hu/eloadasok/kozellenseg/123987

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház