A nagybőgő – Klem Viktor főszereplésével érkezik a Szindbád pódiumára a világhírű mű színpadi változata

2023. augusztus 11-én, pénteken 20.30 órai kezdettel a Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpadon Patrick Süskind méltán híres művét, A nagybőgőt, Klem Viktor főszereplésével láthatja a közönség. 

„Az eredeti mű főhőse pont kétszer olyan idős, mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalembert, mint egy nyugdíj előtt álló tapasztalt muzsikust…” /Klem Viktor/

A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

Zenész főhősünk úgy vélekedik saját hangszeréről, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer, pedig nem is látszik meg rajta. Magányos elmélkedése során kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója.

A kérdés az, képes-e változtatni életén, és a titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni…

Patrick Süskind méltán kedvelt „A nagybőgő” című egyszereplős színművében humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet.

„A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül Ő rá figyel majd.” /Klem Viktor/

Alkotók: 

  • Klem Viktor színművész
  • Indali Klára fordítását felhasználva, a szövegkönyvet készítette: Ivanyos Ambrus
  • Nagybőgő „coach”: Lombos Pál
  • Díszlet: Horgas Péter
  • Jelmez: Szlávik Juli
  • Rendező: Radnai Márk

Az előadás időpontja: 2023. augusztus 11. péntek 20.30 óra, Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad

Jegyek elérhetőek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/nagybogo-klem-viktor-egyszemelyes-eloadasa-149366/1000938

A Móricz Zsigmond Színház társulata szeretettel várja kedves Nézőit!