Nyári időszak – Színes programok a Diák-polgármesteri Irodánál

Izgalmas, szórakoztató eseményekkel megtölteni a fiatalok szabadidejét. Erre vállalkozott a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda, mely a nyári időszak ütemtervét ismertette a keddi tájékoztatón a Mustárházban. Belföldi és külföldi programokat egyaránt szerveznek. Lesz moziest, grillparti, sportnap, de gondoskodnak a környezetvédelmi akció vagy a szolidaritási projekt lebonyolításáról is. Júniusban elutaznak Szatmárnémetibe, hogy a helyi diáktanáccsal működjenek együtt, és folytatódik az Erasmus+, mely keretein belül több ifjúsági csere fog zajlani.

Az elkövetkező időszak eseményeit ismertette a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda, mely minden hónapban ülésezik, ahol megvitatják az ötleteket. Takács Zsófia diákpolgármester szerint Nyíregyházán sok alkalma van a fiataloknak arra, hogy a szabadidejüket kulturális tevékenységekkel, szórakozással töltsék el, munkájuk ezeket a lehetőségeket bővíti. Úgy gondolja, fontos, hogy a diákok ezeken a programokon találkozzanak, ismerjék meg egymást, és érezzék jól magukat.

„Rengeteg külföldi és belföldi programmal készül a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda erre a nyárra is. A legközelebbit június 15-én rendezzük, ez a már-már szokássá vált grillpartink. Ezt lényegében tagtoborzás jelleggel rendezzük meg, de ez megfelelő alkalom arra, hogy a már meglévő tagok kicsit összekovácsolódjanak, úgymond csapatépítés szempontjából is megfelelő ez az alkalom” – mondta a diákpolgármester, Takács Zsófia.

Piknikkel egybekötött moziest, sportnap és számos egyéb lehetőség kínálkozik a fiataloknak a nyári időszak eltöltésére belföldön és külföldön egyaránt. A Szatmár Megyei Magyar Diáktanáccsal közösen, januárban indított új projekt keretein belül júliusban Szatmárnémetibe utaznak a nyíregyházi fiatalok. A két szervezet közös programokat szervez, a projekt végére közösségi költségvetési tervet fognak létrehozni a két város számára. Ezen kívül folytatódik az Erasmus+ program is.

„Itt, a Mustárházban több Erasmus+ ifjúsági cserére is sort kerítünk a nyár folyamán. Itt a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjait szívesen várják ezekre a cserékre. Ez jó lehetőség számunkra arra, hogy az angol nyelvet gyakorolhassuk, fejlesszük. Ezen kívül rengeteg emberrel meg is ismerkedhetünk. Mindenképpen azt ajánlom mindenkinek, hogy először belföldön vegyen részt egy ilyen cserén, és akkor már tudja, hogy hogyan zajlik egy ilyen projekt és sokkal bátrabban tud külföldre menni ezek után” – emelte ki Takács Zsófia.

A sporteseményekről, testvérvárosi programokról, szolidaritási projektekről, környezetvédelmi akciótervről is gondoskodik a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda. A szervezet jelen van különböző közösségi média platformokon, ahol az érdeklődő fiatalok tájékozódhatnak az aktuális eseményekkel kapcsolatban.