A munka és a tanulás mentén szervezné a cigányügyi felzárkóztatást a Mi Hazánk

A munka és a tanulás mentén szervezné a cigányügyi felzárkóztatást a Mi Hazánk
Apáti István tartott sajtótájékoztatót.

A Mi Hazánk Mozgalom több, mint 30 ezer aláírást adott le a Nemzeti Választási Irodának, így minden esélyük megvan arra, hogy elinduljanak az uniós parlamenti választáson – ezzel vezette fel keddi sajtótájékoztatóját Apáti István.

A párt országgyűlési képviselője ezt követően a – megfogalmazásuk szerint – értelmetlen cigányügyi programok finanszírozásáról szólt, melyeket ők leállítanának. A Mi Hazánk elemzése alapján többszázmilliárd forint ment cigányügyi felzárkóztatásra, aminek nem látják értelmét, hiszen Apáti szerint a cigány családok többségében a szegénység, a munkanélküliség, a reménytelenség, a szociális juttatásokra, még rosszabb esetben a bűnözői életmódra való berendezkedés maradt és ez folyamatosan újratermelődik generációról generációra. Apáti szerint erről beszélni nem rasszizmus. A Mi Hazánk Mozgalom szerint az a rasszista hozzáállás, ha bőrszín alapján osztogatnak értelmetlenül az adófizetők pénzéből. Ők a munka és tanulás mentén szerveznék a programokat, a kötelezettségek jegyében.

Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője elmondta:

Akik teljesítik a kötelezettségeiket, iskolába járnak, képességeikhez mérten tanulnak és tisztességesen viselkednek, illetőleg a megfelelő munkavállalás feltételeinek eleget tesznek, tehát fizikai-szellemi képességeinknek megfelelő munkát hajlandóak elvégezni, azok a személyek és azok a rétegek követelőzhetnek utána és ezután beszélhetünk ezen személyek és rétegek jogosultságairól.