A mesterséges intelligencia is segítheti a sportolókat

Rangos sportkonferenciát tartanak április végén Nyíregyházán edzőknek. A legújabb módszereket és technológiákat is bemutatják az eseményen, ahol külföldi szakemberek is tartanak előadásokat. A helyszín az Atlétikai Centrum lesz. 

Rohamosan változnak az edzésmódszerek, és az új technikai eszközök is segítik a trénerek és a versenyzők munkáját. Legyen szó amatőr, vagy profi sportolókról, komoly javulást lehet elérni apró változtatásokkal is. Ezért is döntöttek úgy a Nyíregyházi Sportcentrumnál, hogy egy rangos nemzetközi konferenciát tartanak edzőknek április 27-én. 

- A kiemelt utánpótlásképzés mellett az edzők képzése is fontos. Munkából hivatás a címe, és bízunk abban, hogy sokan lesznek kíváncsiak a rendezvényünkre - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A helyszín az Atlétikai Centrum lesz, és az előzetes jelentkezések alapján több száz edzőt várnak. Többek között bemutatnak egy olyan magyar fejlesztésű eszközt is, melynek segítségével a sportolók egész napja követhető, nem csak az edzések ideje alatt. De nemzetközi előadók is érkeznek. 

- Innovatív képzést terveztünk. A fő előadónk az angol SpeedWorks csapata lesz, akik egy mesterséges intelligencia alapú mozgásrendszert mutatnak be. Ez annyira új, hogy az amerikai és az ausztrál élcsapatokhoz is most jut el. Már egy kész sportolón is tudunk vele javítani, ami akár dobogót is jelenthet - mondta Tarnóczy Zalán főszervező.  

Az esemény helyszíne az Atlétikai Centrum lesz, és szeretnének vele hagyományt teremteni.