A legtöbb gólpasszt adó játékosnak járó különdíjat kapta meg a bíróság focistája
A legtöbb gólpasszt adó játékosnak járó különdíjat kapta meg a bíróság focistája

A Magyar Jogász Egylet Paragrafus Kupa válogatottja, Magyarország Öregfiúk válogatottja és a Nyíregyházi Egyházmegye Görögkatolikus Papok mérkőztek meg 2019. szeptember 20-án Záhonyban.

Az esemény a záhonyi Görögkatolikus Templomban tartott misével kezdődött, amin a focisták, valamint a futballmérkőzést rendező szervezetek helyi vezetői is részt vettek.

A szertartás után, a záhonyi focipályán a püspöki, a magyar és a székely himnusz elhangzását követően, először a papok és az öregfiúk játékosai csaptak össze. A meccs az öregfiúk 2:1-es győzelmével ért véget. Ezután a paragrafus kupa válogatott és az öregfiúk játszottak egymással. A mérkőzésen az öregfiúk válogatottja 0:5-re győzedelmeskedett. Végül a papok csapata mérkőzött meg a paragrafus kupa válogatottal. Az izgalmakkal, küzdelemmel teli futballmérkőzésen kiegyenlített erőviszonyok voltak, így az döntetlennel, 1:1-es eredménnyel zárult.

A Magyar Jogász Egylet Paragrafus Kupa válogatott egyetlen gólját dr. Mészáros Attila, a Nyíregyházi Járási Ügyészség ügyésze rúgta, akinek a jól célzott gólpasszt Lakatos László, a Nyíregyházi Járásbíróság tisztviselője adta.

Lakatos László a mérkőzéseken nyújtott teljesítményéért kiérdemelten vehette át a legtöbb gólpasszt adó játékosnak járó különdíjat dr. Kazsuk Attilától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nemzeti Adó- és Vámhivatal igazgatójától.  

A nap végére elfáradt focistákat sátras rendezvény várta, ahol töltött káposztával, kolbásszal, és babgulyással látták őket vendégül.

 

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő