A LEGO-s módszertani ismeretekhez készletet is kaptak a pedagógusok

Ünnepélyes oklevél átadóra, valamint eszközátadásra került sor a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium LEGO élményszobájában február 21-én. Az intézmény tanárai olyan módszertani képzésen vettek részt és szereztek új ismereteket, mellyel a LEGO Education módszer tanórai alkalmazását tanulták meg, valamint az oktatási módszereik modern, digitális, élmény alapú megújításának legújabb személetét is elsajátították.

A képzés zárásával 28 tanító és tanár szakos pedagógus Vassné Dr. habil. Figula Erikától, a Nyíregyházi Egyetem rektorától, valamint Szabó József Mihálytól, a Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Studio koordinátortól elismerő oklevelet vehetett át.

A Nyíregyházi Egyetemen újonnan induló képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék azt a szemléletet, amely a LEGO Education által fejlesztett oktatási célú eszközökre és az ezzel összefüggő, korszerű módszertanra alapozva hozzájárul az oktatás digitális, élmény alapú megújításához, függetlenül attól, hogy milyen korcsoportban is alkalmazzák azt. – emelte ki Szabó József Mihály.

Az oklevelek mellett megközelítően egy millió forint értékű LEGO Education tematikus oktatási készletet is kapott az iskola, amely készletek az alsó tagozatosok természettudományos tanulmányainak segítése mellett, a felsősök robotprogramozásának fejlesztésére is használhatóak. – hangzott el az eseményen. Dr. Komáromi István igazgató elmondása szerint ezek a készletek nemcsak az órai munkában, valamint a szakkörök megtartásában nyújtanak segítséget, hanem abban is, hogy a nyáron induló táborokban a tanulókat magasabb színvonalon tudják fejleszteni.

A Nyíregyházi Egyetem LEGO Education Innovation Studioja egyben felajánlotta az Eötvös Gyakorló iskola pedagógusainak, hogy teljes körű támogatást biztosítanak a pedagógusok számára az eszközhasználat és a módszertan terén is. – hangzott el az eseményen.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem