A legnépszerűbb szakok, a legidősebb jelentkező – A 2019-es felvételi legérdekesebb adatai
Fotó: eduline.hu

Melyik egyetem, egyetemi kar a legnépszerűbb a 2019-es felvételin? Melyik alapszakra jelentkeztek a legtöbben? Az eduline.hu összeszedte az idei felvételi "legeit", érdekes infók következnek.

Tarolnak a gazdaságtudományi képzések, még mindig erre a képzési területre adták be a jelentkezésüket a legtöbben a 2019-es felvételin, a felvételizők közel 20 százaléka ilyen típusú képzést jelölt meg első helyen. Ezt bizonyítja a top1-es alapszak is: a gazdálkodási és menedzsment alapképzésre több mint tízezren adták be a jelentkezésüket.

Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke korábban azt is elmondta, a jelentkezők átlagéletkora 24 év, vagyis lényegesen magasabb, mint az érettségizőké, tehát korántsem a frissen érettségizett felvételizők vannak a legtöbben. A legidősebb felvételiző pedig - amelyet sokan nem is gondolnának - 78 éves.

A legnépszerűbb egyetem

Az idei felvételin a legnépszerűbb egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem 24764 jelentkezővel, a karok közül pedig a Corvinus győzedelmeskedik: a BCE Gazdálkodástudományi Karára közel hétezren felvételiztek összesen, közülük 4361-an első helyen, 5842-en állami képzésre.

 

Forrás: eduline.hu