A legjobbak között a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézménye

Kiemelkedő felvételi eredményeket elért középiskolákkal, köztük a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartójával, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyével kötött támogatási megállapodást a Debreceni Egyetem április 12-én az egyetem épületében.

A fenntartó képviseletében jelen volt Türk László, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága oktatásszervezési igazgatója, valamint a nyíregyházi köznevelési intézmény részéről Tormássiné Kapitány Ágotha intézményvezető.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának döntése alapján a Debreceni Egyetem középiskolai felvételi rangsorában előkelő helyet elfoglaló intézmények egyikeként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő nyíregyházi Szent Imre Katolikus köznevelési intézményt 1 500 000 Ft támogatásban részesítette.

A Debreceni Egyetem beiskolázási bázisintézményeként az a kiváló középiskola részesülhet anyagi támogatásban, amely a felvettek létszáma, a nyelvvizsgával rendelkezők száma, valamint a felvettek átlagpontszáma alapján készített rangsorok mindegyikében jobb helyezést ért el az előző évinél és a rangsorok összesítésében a legjelentősebb előrelépést mutatta a megelőző évben készített összesített rangsorban elfoglalt helyéhez képest, vagy mindkét vizsgált évben vezette a rangsort.A támogatás mértékét meghatározta a rangsorban kisebb sorszámú helyen szereplő középiskolákban érettségi vizsgát tett tanulók száma. 

A mai alkalom része egy olyan átfogó stratégiának, amely az egyetem és a középiskolák között évtizedek óta működik. A mostani alkalom egy új kezdeményezés, amely reményeink szerint minden fél számára gyümölcsöző lesz – emelte ki Prof. Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese. Hozzátette, a kapcsolat kölcsönös egymásrautaltságon alapszik: az iskolák biztosítják az egyetem számára a hallgatói utánpótlást, az egyetem pedig az oktatási intézmények aktív közreműködésével tanárképzést végez. 
A rektorhelyettes szerint elengedhetetlenül fontos, hogy a középiskolákból kikerülő diákok megfelelő intézményt találjanak maguknak, a Debreceni Egyetem pedig az országos rangsorban a legjobbak között van.”

Forrás: dnyem.hu

Kapcsolódó galéria

A legjobbak között a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézménye (Fotók: Kálmán Zsolt)