A legjobb magyar atléták jönnek a hétvégén Nyíregyházára

A 49. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság következik a hétvégén. A tavalyi sikeres rendezés után ezúttal is Nyíregyházán versenyeznek az atléták február 18-án és 19-én. Többek között világbajnok sportoló is rajthoz áll az Atlétikai Centrumban. 

Egy éve először rendezték vidéki helyszínen, Nyíregyházán a fedettpályás atlétikai bajnokságot. A rendezés olyan jól sikerült, hogy idén ismét az Atlétikai Centrum lesz a helyszín. A létesítményben múlt szombaton szlovák regionális versenyt rendeztek, és sok külföldi edzőtáborozott itt a téli hónapokban. 

- Rendszeresen érkeztek hozzánk atléták a környező országokból, Romániából, Szlovákiából, de Csehországból és Dániából is volt edzőtáborozónk a magyar sportolók mellett. Felkészültünk a magyar bajnokságra, szeretnénk még a tavalyi színvonalát is felülmúlni – mondta Hajnal Gusztáv az NYSÜ Kft. ügyvezetője. 

Az indulók jó néhány edzőtábori napot eltöltöttek már az Atlétikai Centrumban, így nem lesz számukra idegen a környezet. A többszáz fős lelátónak köszönhetően pedig mindez egy igazi családi program lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A közönség láthatja többek között a súlylökő Márton Anitát, a magyar atlétika első és eddig egyetlen világbajnokát. Izgalmas verseny alakulhat ki 60 m gáton a férfiaknál, ugyanis Szeles Bálint és Eszes Dániel is rajthoz áll és összeméri erejét, a tengerentúlon készülő Szűcs Valdóval.  Szögi István, az ostravai silveren megdöntötte a fedettpályás 1 mérföldes magyar rekordot, Nyíregyházán, pedig Palkovits Istvánnal 1500 méteren mérhetik össze erejüket, aki a kenyai magaslati edzőtábor után bizonyíthat. 60 m női gátfutásban Kozák Luca országos csúcstartó (7.92) mellett, a jó formában lévő Kerekes Gréta és a fiatal tehetség az U20 VB 3. helyezett Tóth Anna is ott lesz a rajtnál. A nyíregyházi versenyzők közül többen is címvédőként állnak rajthoz, és bízhatunk abban, hogy most is a dobogó legmagasabb fokára állhatnak majd. A verseny szombaton 14.30-kor, vasárnap 12.50-kor kezdődik.