A kulisszák mögött – Így dolgozik a Nyíregyházi Állatpark állatorvosi csapata
A hétvégén ünnepelték az Állatorvosok Világnapját, mely előtt tisztelegve osztott meg fotókat a Nyíregyházi Állatpark orvosi csapatának mindennapjairól

A Nyíregyházi Állatparkba nap mint nap rengetegen járnak kirándulni, megcsodálni az ott élő 5000 állatot, s igen kevesen sejtik, hogy milyen óriási munka zajlik a kulisszák mögött annak érdekében, hogy egészséges, életerős állatokat láthassanak az ide érkező vendégek a 35 hektáros területen. 

A vadállat orvoslás pedig igen nehéz feladat, hiszen az állatok sok esetben titkolják a betegségüket, mivel az a gyengeség jele mely a természetben végzetes lenne.

A Nyíregyházi Állatparkban egy komplett állatorvosi csapat dolgozik nap mint nap az itt lakókért; ha kell ultrahangoznak, vakcináznak, műtenek, röntgeneznek olykor extrém körülmények között. Ma, az Állatorvosok Világnapja alkalmából köszöntünk Titeket (állatorvosainkat és asszisztenseiket), a most látható archív felvételekkel. Emeljük a kalapunkat előttetek fiúk, lányok! ❤️ (A képeken "külsős"szakemberek is láthatóak.)

– osztotta meg a megható sorokat és érzelemgazdag felvételeket a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark