A középiskolai felvételik eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek
A középiskolai felvételik eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek

Nincs változás a középfokú felvételik menetében, az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi)  az MTI-vel.

Az Emmi kiemelte: az Oktatási Hivatal honlapján hetek óta olvasható a középfokú felvételivel kapcsolatos részletes tájékoztató. A minisztérium a Demokratikus Koalíció közleményére reagált, amelyben az ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről.

„A hírhamisításban élenjáró ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás" – írták.

Tudatták, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett második pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán.

A középiskolai felvételi időpontjai:

2021. január 23.:

  • Központi írásbeli felvételi vizsgák az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban.
  • Központi írásbeli felvételi vizsgák a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba
  • Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára az érintett intézményekben.

2021. január 28.: Központi írásbeli felvételi vizsgák pótnapja

2021. február 5.: Központi írásbeli felvételi vizsgák második pótnapja

Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig. A korlátozások azonban ahogy kiderült, nem érintik a a középfokú felvételi vizsgákat.

 

hirado.hu