A környezeti adatok ismeretében zajlik az ipari park nagyarányú fejlesztése – felmérések, fenntarthatóság, monitoring rendszer
Dr. Podlovics Rolandot Tarczy Gyula kérdezte többek között az ipari park fejlesztésének környezeti hátteréről a Nyíregyházi Televízió stúdiójában

Az ipari park fejlesztésének környezeti hátteréről is nyilatkozott dr. Podlovics Roland a Nyíregyházi Televízió stúdiójában.

Nyíregyháza gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármestere egyben bemutatkozó beszélgetésen vett részt, melyből kiderült: az elmúlt évtizedben is számos önkormányzati program megvalósításában vállalt részt aktívan. Ez a projektmenedzsment-szemlélet is segíti a beruházásösztönzés területén, hiszen városunk egyedi méretű, adottságú és előkészítettségű területtel rendelkezik, mely ideális terepe lehet a betelepülni vágyó cégeknek. A W-Scope és a Boysen már Nyíregyháza mellett döntött, ám nekik és a később érkezőknek is maximálisan meg kell felelni a környezetvédelmi normáknak – ezek a témák is szóba kerültek a Nyíregyháza Most című műsorban.

A mellékelt videóból kiderül: előnyt jelent, hogy ismerjük több szempontból is a kiindulási helyzetet, mivel még tavaly, a W-Scope építkezésének megkezdése előtt elkészült egy dokumentáció a terület környezeti állapotáról.