A kormány jövőre is támogatja a családokat
A kormány jövőre is támogatja a családokat

A vírushelyzet világszerte gazdasági válságot okozott, a kormány mégis 2800 milliárd forintot fordítana jövőre a családok támogatására, ami a GDP 5 százalékának felel meg.

A kormány a jövőévi költségvetés tervezetében 2800 milliárd forintot fordítana a családokra. Ezzel kapcsolatban Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az alapító elmondta, hogy nagyon örülnek annak, hogy a kormány továbbra is támogatja a családokat, és nem elvonásokkal kell számolniuk.

Ráadásul még a világszerte gazdasági válságot okozó járványhelyzet ellenére is további támogatásokat kapnak.

Ezekkel a kormány továbbra is a családalapítástól egészen a gyermek nagykorúságáig, a nyelvvizsga vagy a vezetői engedély megszerzéséig támogatja a családokat. Király Nóra az otthontámogatást emelte ki az egyik legnépszerűbb lehetőségként, amely biztosítja a családok számára a saját tulajdonú otthont.

„Európa-szerte példaértékű otthonteremtési program indult, amelynek több elemét beleépítették a 2022-es költségvetésbe is” – mondta a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

A családtámogatás egyben a nagyszülők támogatása is egyben, hiszen marad a Nők 40, aminek köszönhetően a nők 40 év után nyugdíjba mehetnek, és segíthetik a családot főállású nagymamaként. A nagyszülőket és a családot egyaránt segíti a nagyszülői GYED is.

Továbbra is SZJA mentesség jár majd a négy vagy többgyermekes anyáknak, életük végéig. Ez komoly havi megtakarítást jelent azok számára is, akiknek felnőttek a gyermekei.

A következő évtől pedig a 25 év alattiak is SZJA mentességet élvezhetnek majd. Ez nemcsak anyagi, lelki üzenet is nekik, hogy itthon keressenek párt és munkát, itthon alapítsanak családot.

A 2800 milliárd forintos összeg, amit ezekre a támogatásokra fordítanak, a GDP 5 százaléka, ami meglehetősen magas összeg. Király Nóra elmondta, hogy 2010 óta 2,5 százalékkal nőtt a családok támogatása. Ez nagy lépés, miután 2010 előtt folyamatos megszorításokat tapasztaltak.

hirado.hu