A kijárási korlátozás betartását szombaton is ellenőrizték
A kijárási korlátozás betartását szombaton is ellenőrizték

Ahogy azt az elmúlt egy hétben megszokhattuk, szombaton is rendőrök ellenőrizték az utcákat, hogy a kijárási korlátozás szabályait mindenki betartsa. A jó időben többen kimentek a szabadba sportolni, kirándulni, de fontos, hogy az óvintézkedéseket így is mindenkinek be kell, be kellene tartania – hangzott el az M1 Híradójában.

Debrecenben szombaton korán reggel mentek az idősebbek vásárolni a piacra a szabályok betartásával. Mivel a járványügyi előírásokat és a kijárási korlátozást ilyenkor is be kell tartani, a rendre rendőrjárőrök figyeltek. Az egyenruhások, ha csoportosulást láttak, azonnal intézkedtek.

A vásárlók szerint is fontos, hogy saját és mások egészségének megőrzése miatt tartsák a másfél-két méteres távolságot.

Az új intézkedés szabálya szerint az üzletekben a hatvanöt év felettiek kilenc és tizenkét óra között tartozódhatnak. A járőrök legfontosabb feladata az, hogy a fiatalabbak ne menjenek be a csarnokba ebben a periódusban.  A rendőrök munkáját a honvédség és a közterület felügyelet is segíti. A fokozott ellenőrzések egészen a járványügyi vészhelyzet visszavonásáig tartanak.

A szép időben többeknek megjött a kedve a hétvégi kiránduláshoz. A szabályokat azonban mindenkinek be kell tartania.

Müller Cecília országos tiszti főorvos beszélt arról, hogy a szabadidős programoknál kiemelten figyelni kell a szociális távolságtartásra.

A kijárási korlátozás továbbra is az egész lakosság védelmét szolgálja. A legbiztonságosabb továbbra is az, hogy aki tud otthon marad.

hirado.hu