A Kerék utcai hulladékudvar keddtől nyitva – Speciális feltételek mellett nyitottak újra

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. április 7-től újra megnyitotta a Kerék utca 1. szám alatti hulladékudvart, természetesen speciális feltételekkel, segítve a veszélyhelyzet alatti hulladékátvételt. A többi továbbra is zárva. (Megjelent a Nyíregyházi Napló online kiadásának április 8-ai számában.)

 

A társaság közleményében azt írja, kiemelten fontos számukra ügyfeleik és munkatársaik egészsége, ezért azt kérik, fontolják meg, valóban szükséges-e a hulladékudvart jelen helyzetben igénybe venniük. A hulladékudvar szolgáltatásait továbbra is csak a közszolgáltató nyilvántartásában szereplő, közszolgáltatási díj fizetésére kötelezett, közszolgáltatási díjat maradéktalanul megfizető természetes személy ingatlanhasználó veheti igénybe az alábbi feltételekkel:

– Nyitvatartási idő hétfőtől péntekig 7.00–15.00 között  (2020. április 10. és 13. napján – húsvétkor – zárva tart).

– A hulladékudvarban  egyidejűleg legfeljebb két gépjármű, illetve legfeljebb két ügyfél tartózkodhat.

– A hulladékudvarban tartózkodás időtartama alatt  csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges.

– A kezelőszemélyzettől kötelezően 1,5 méter távolságot kell tartani.

– A beszállított hulladék konténerben történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia.  A rakodáshoz személyzetet, rakodóeszközt, segítséget nem tudnak biztosítani.

– Kérik, saját védelmük érdekében a védőeszközről és a kézfertőtlenítésről gondoskodjanak!

– A hulladékudvarba történő belépés hosszabb időt vehet igénybe. A várakozás ideje alatt, kérik tartózkodjanak gépjárművükben.

  Egyben felhívják a figyelmet, hogy e rendkívüli, pandémiás helyzetben, a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében a higiéniai szabályok fokozott betartása, valamint a személyes érintkezések minimalizálása a legfontosabb! (A nyíregyházi hulladékkezelő üzem szolgáltatását kizárólag csak hulladékkezelési szerződéssel rendelkező, átutalással fizető partnereik vehetik igénybe, a lakossági hulladékátvétel ott határozatlan ideig szünetel.)