A kábítószerekről tartottak előadást a köznevelési intézmények munkatársainak

Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Nyíregyháza MJV Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (NYÍRKEF) „A köznevelési intézményekben dolgozó szakemberek számára szervezett tudásmegosztó rendezvény” címmel szakmai programot szervezett 2024. május 30. csütörtökön, a Váci Mihály Kulturális Központban.

A rendezvény célja a köznevelési intézményekben dolgozó szakemberek tájékoztatása, szakmai ismeretek megosztása, a prevenciós ismeretek bővítése és a szakmaközi kapcsolatok fejlesztése volt.

Az eseményen Tullner Gabriella klinikai szakpszichológus tartott előadást a fiatalokat érintő stressz adaptív és maladaptív megküzdés formáiról, majd a NYÍRKEF munkacsoportok mutatják be tevékenységeiket a következő előadásokkal:

  • prevenciós munkacsoport - egészségtudatos magatartás fejlesztésének elősegítése az ifjúsági korosztályban;
  • kezelés-ellátás munkacsoport - szülői csoportok működése, a szülők bevonásának fontossága, a szülőkkel való segítő munka jelentősége;
  • kínálatcsökkentési munkacsoport - jogi útmutató, a pedagógus, a hatóság és segítők közötti kommunikáció elősegítése, ismertetése.

A rendezvény a Belügyminisztérium támogatásával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat „Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok működési feltételeinek támogatása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című KAB-KEF-21-0016 azonosítószámú projektben, Nyíregyháza MJV Önkormányzata által benyújtott és támogatást nyert pályázata keretében valósult meg.