A helyi Momentum és Lövei képviselő is csatlakozik a Jobbik javaslatához
A Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót a Momentum Mozgalom

A Momentum Mozgalom szerint a migrációs nyomást európai szinten kell kezelni – hangzott el egy keddi, Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

Babosi György, a párt helyi vezetője közölte: ők nem migránspártiak, és a javaslatuk szerint az embercsempészet, az okirat-hamisítás és a terrorizmus elleni harcban az Európai Unió határvédelmi szervének, a Frontexnek a működését fokozni kell. Babosi azt mondta, a védelem egyik építőköve az önkormányzati rendészet lehet, aminek felállítására a Jobbik javaslatot nyújtott be. Lövei Csaba független önkormányzati képviselő hozzátette: a Fidesz helyi szinten is kezdi kampánytémává tenni a migrációt az uniós választásokra tekintettel. Így ők is csatlakoznak a Jobbik helyi rendészetet felállítani szándékozó javaslatához, mely szerinte a miskolci példához hasonlóan fokozhatná Nyíregyháza közbiztonságát.

Lövei Csaba, független önkormányzati képviselő kiemelte:

Javaslatot teszünk Nyíregyházán is más városok példájára – a legközelebbi ilyen Miskolcon működik – önkormányzat által működtetett rendészeti szerv felállítására. Úgy gondoljuk, hogy hatvan fővel működhetne ez a szervezet, és emellett egy rendészeti bizottság felállítását is javasoljuk, díjazás nélkül, tehát ez nem kerülne többe a nyíregyházi adófizetőknek.