A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

A Mennyei király vigasztalóval kezdtek, majd, hogy meglegyen az alaphangulat az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai szépen koreografált keringővel biztatták a vendégeket, bátran táncoljanak.

„25 éve voltam itt bálon...”

A mulatságon a metropólia érseke, valamint a két püspöke is részt vett. Ünnepi köszöntőt Orosz Atanáz mondott. Elmesélte, hogy utoljára 25 éve bálozott Nyíregyházán, majd hangsúlyozta a hitélet mellett a mulatság, az egymással való találkozás, beszélgetés is rendkívül fontos az egyház életében.

„Itt egy erős közösség tud összejönni...”

Erős, magabiztos közösségnek nevezte a görögkatolikusokat Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc az önkormányzat nevében köszöntötte a vendégeket.

Én azt gondolom, hogy egy közösséghez farsang idején hozzátartozik a szórakozás, ami tánccal, beszélgetéssel és remélhetőleg nagyon jó hangulatban folyik.

– fogalmazott a polgármester.

„Érezzük jól magunkat!”

Az erős közösséghez az is kell, hogy a hívek jól érezzék magukat, ezt pedig már az érsek-metropolita hangsúlyozta a rendezvényen.

Nemcsak az imádságban vagyunk szeretetkapcsolatban egymással, hanem a vidámságban a farsangban, a táncban is és nagyon fontos, hogy az ember közösségi lény, tehát közösségben érzi jól magát.

– tette hozzá Kocsis Fülöp.

„Nyíregyháza jó hely!”

A bálon 2400-an vettek részt. A Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Szocska Ábel elmondta, a vendégek megszerették a helyszínt és nagy örömmel veszik, hogy már évek óta a város rendezi meg a metropólia bálját.

Megszerették az emberek ezt a helyet, nagyon sokan jelentkeztek be a mai estére is, nagyon örülök, hogy a Nyíregyházi Egyházmegye lehet a gazdája ennek a mai estének, a mai bálnak.

– emelte ki Szocska Ábel, megyéspüspök.

A bálon a Szívtiproll együttes húzta a talpalávalót, de tartott táncházat a Nyírség Táncegyüttes, valamint a megyéből származó Ham Ko Ham formáció is fokozta a hangulatot.

 

Z. Pintye Zsolt

Fotók: Facebook / Nyíregyházi Egyházmegye