A Görög Udvarban szól a Mandala dala

Nem tévedés, a múzeumfalu teljes körű felújítási munkálatai miatt a Szent Miklós görögkatolikus iskola ad otthont a rangos rendezvénysorozatnak. Sokak örömmel fogadták a hírt, hogy Nyíregyháza belvárosában nézhetik meg hétvégenként a remek kikapcsolódást nyújtó előadásokat.

A Mandala Dalszínház hagyományainak megfelelően ezen a nyáron is szórakoztató darabokkal, főként vígjáté-kokkal várjuk nézőinket.

– nyilatkozta lapunknak Bódis Gábor ügyvezető igazgató.

A kőszínház szomszédságában sikerült nagyon jó helyszínt találnunk. Tamás István, az iskola igazgatója szívesen fogadta megkeresésünket. Mobil lelátót és mobil színpadot építünk ott fel, így minden feltétel megfelelő lesz a fellépőknek és a közönségnek egyaránt, ráadásul a környéken a távolabbról érkezők számára elegendő parkolóhely is rendelkezésre áll. Lesznek saját és vendégprodukciók is. Már javában próbáljuk a Jászai Mari-díjas Besenczi Árpád rendezése mellett Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózatát, s ugyancsak ő viszi színre a Bérgyilkos a barátom című komédiát is, társulatunk tagjainak közreműködésével.

Szente Vajk rendezte „A forgatókönyvet”

Mint Bódis Gábor elmondta, a Pasik a pácban félreértésekre épülő vígjáték, amelyikben Csomor Csilla, Rátonyi Hajni, Heller Tamás és R. Kárpáti Péter szerepel. Hagyományosan minden évben látható operett, ezúttal Jacobi Viktor Sybillje élő zenekari kísérettel. A nagyoperettben játszik például Sáfár Mónika, Teremi Trixi és Vadász Zsolt is. A Miss Arizóna című zenés vígjátékban Gregor Bernadetten és Heller Tamáson kívül Csengeri Attila, Szarvas Attila és Cseke Katinka is színre lép. Nagyon izgalmas előadás lesz a Szente Vajk rendezte A forgatókönyv, amelyik minden idők egyik legsikeresebb filmjének, az Elfújta a szélnek megszületési bonyodalmairól szól. Szerednyey Béla, Magyar Attila, Csonka András és Plesó Szimonetta játsszák.

Vastag Tamás is fellép

A műsorban szerepelnek még repertoárunk nagy sikerű előadásai is.

– folytatta.

Július 13-án, pénteken fél 9-től kezdődik az idei évad A csúnya lány című kisoperettel, amelyben Mikó István és Benkő Péter is fellép. Négy éve szerepel a műsorunkban, de Nyíregyházán eddig keveset játszottuk. A 75 éve elhunyt Rejtő Jenőre emlékezünk a Négy Piros Dugóhúzó című darabunkkal, amelyet Mikó István írt, rendezett, s emellett szerepel is benne. A gyermekek számára játsszuk Lázár Ervin a Négyszögletű Kerek Erdő című zenés mesejátékát. A zárógála szomorú aktualitását az adja, hogy nemrég hunyt el Dobos László, a Mandala Dalszínház alapító-igazgatója. A műsorban rá emlékezünk. Vendégünk a 2018-as Sztárban Sztár + 1 Kicsi győztes párosa: Vastag Tamás és Varga Szabolcs.

Ezzel az eseménnyel zárul szeptember 2-án, vasárnap fél 8-tól a XXVII. Mandala Nyár, amelyik Nyíregyháza és a megye legrégebbi szabadtéri rendezvénysorozata.


Sz. Kántor Éva