A forduló válogatottjában - két nyíregyházi labdarúgó is a hétvége legjobbjai között

Hosszú út vezetett a tokaji iskolától az NB-II-es góllövő lista éléig! A gyerek Hornyák Marcell éppen testnevelés órára készült, amikor egy edző jelent meg az osztálynál, és megkérdezte, ki akar focizni? A kis Marci azonnal jelentkezett, délután az anyukájával már a sportboltba kellett menni futballcipőt venni. Ettől kezdve eldőlt a sorsa, bár kezdetben még nem tudott dönteni, hogy kapus, vagy csatár legyen. Mindkettő tetszett neki, és ma is szívesen áll be védeni. Még 14 évesen is visszaállt a háló elé, de aztán volt védő, középpályás és támadó is. Pályafutása során megjárta a mennyet és a poklot. Volt, hogy teljesen újra kellett építenie magát alacsonyabb osztályokban játszva. Sikerült!

A hétvégén két gyors góljával fordított a Szpari a Kazincbarcika ellen.

- Nagyon örültem a győzelemnek, nagyon fontos volt a siker számunkra. Úgy éreztem végig küzdöttünk, harcoltunk, segítettük egymást, nagyon akartuk a három pontot! Kicsit bosszantott, hogy a harmadik gólom nem jött össze, megvolt rá a lehetőségem, de ennél sokkal fontosabb, hogy nyertünk - mondta Hornyák Marcell.

A Szpari támadója 15 góllal holtversenyben a góllövő lista élén áll, és ismét bekerült a forduló válogatottjába.

Nem ő az egyedüli, a tavasszal meccsről-meccsre jobban játszó Ötvös Bence is ott van a forduló legjobbjai között. Ő előbb egy gólpasszt adott, majd góljával végleg eldöntötte a mérkőzést.