A Fidesz szerint az idei költségvetés is rekord és fejlesztésközpontú

A 2018-astól csak alig elmaradó, főösszegében 73,2 milliárdos költségvetés legfontosabb eleme szerinte, hogy felhalmozási kiadásra 51 százalék jut, ami a beruházásokról, pályázatokról szól. Számos ágazat közül kiemelte a szociális kiadásokat, a kultúrát és a sportot, utóbbi kapcsán megjegyezve, új létesítményekkel és elemekkel, rendezvényekkel gazdagodik a város. Kiemelte, hogy az adóbevételt már 12 milliárd forintra tervezték, tehát magasabbra, mert folyamatosan növekszik. Halkóné dr. Rudolf Éva azt mondta, a céltartalék az egyik legnagyobb érdeme a költségvetésnek, mert sikerült több, mint 500 millió forintos tartalékot képezni, amelyet a város gazdaságfejlesztésére fognak fordítani.

Bajnay Kornél, a Fidesz-KDNP frakció tagja oktatási szakértőként hozzátette, már tavaly is hat óvoda és négy bölcsőde újult meg, s jól látható a városvezetés nagyon erős koncepciója az intézmények felújításáról és az eszközök beszerzéséről, mely idén 8 óvoda és egy bölcsőde fejlesztésével folytatódik. Szerinte ez országos szinten is kiemelkedő, hiszen a teljes rendszer megújul ezzel, közvetetten így csatlakozva az országos családvédelmi akciótervhez. Halkóné dr. Rudolf Éva összefoglalva azt mondta: sajnálja, hogy az ellenzék nem támogatta a fejlesztési központú büdzsét.

Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ-KDNP frakcióvezető-helyettese elmondta:

A legfontosabb üzenete ennek a költségvetésnek, hogy hitelfelvétel nélküli és fejlesztésközpontú. Ezért vagyunk nagyon szomorúak, hogy az ellenzék nem szavazta meg a képviselőtestületi ülésen ezt az úgynevezett rekordösszegű, és pozitív üzeneteket tartalmazó és kifejezetten a fejlesztésre fókuszáló költségvetést.