A felnőtteket is vonzza a LEGO, a nyíregyházi gyár lett a legattraktívabb munkahely

A nyíregyházi LEGO gyárat választották Magyarország legvonzóbb munkaadójának 2020-ban. A Randstad Award az ország legattraktívabb munkahelyeit rangsorolja egy reprezentatív kutatás alapján, mely a világ legnagyobb független felmérése a munkáltatói márkákról. Hetedik alkalommal vizsgálták Magyarország 150 legnagyobb munkaadóját, s a kutatásban részt vevők a LEGO Csoportnál dolgoznának a legszívesebben.

Tavaly is dobogón

2020-ban – egy helyet előre lépve a dobogón – a nyíregyházi LEGO gyárat választották a kutatásban részt vevők Magyarország legvonzóbb munkaadójának, a válaszadók itt dolgoznának a legszívesebben, a második helyen a Samsung, a harmadik helyen pedig az Audi végzett.

Emberséges vállalati kultúra

Kérdésünkre Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR-igazgatója azt mondta, a nyíregyházi LEGO gyárban, ugyanúgy, mint ahogy a LEGO Csoporton belül általában is egy olyan emberséges, törődő vállalati kultúrát alakítottak ki, aminek a híre egyre többekhez eljut. Szerinte az idei egy különleges és különlegesen nehéz év, ami mindenkit érint.

Egészséges és biztonságos munkakörülmények

Ugyanakkor azt látjuk, hogy a játék töretlenül fontos az embereknek, ezért a mi üzletünk, a gyárunk stabil maradt, működünk, gyártunk és a terveink szerint gyártani is fogunk. A járvány idején is szem előtt tartottuk ígéretünket: törődünk a dolgozóinkkal, elsődleges célunk, hogy egészséges és biztonságos munkakörülményeket teremtsünk gyárunkban, s ezt szeretnénk fenntartani – tette hozzá a HR-igazgató.

Tóth Csaba

Nem álltak le, sőt

Tóth Csaba hozzátette, a sikereiket úgy érhetik el, hogy a munkatársaik odaadóan, elhivatottsággal, lelkesen és profi módon dolgoznak, hogy eljuttassák a megígért játékokat a gyerekeknek világszerte. Az ő szektorukat nem érintette negatívan az elmúlt időszak, így leállás helyett jelentősen bővíteniük kellett a létszámot.

Társadalmi szerepvállalás

De a náluk szokott módon nemcsak a gyártásra figyeltek, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében országosan több helyen, s kiemelten Nyíregyházán is segítettek, az önkormányzattal együttműködve.

Védőfelszerelés Nyíregyházának

– Elvittünk az önkormányzattal együtt a helyi egészségügyi, szociális intézményekbe 15 ezer olyan úgynevezett visort, védőfelszerelést, ami segít a szakembereknek abban, hogy a járványt jól tudják kezelni. Ezen túl, mintegy negyven gyermekorvosi rendelőnek vittünk olyan csomagokat, amiben van a járvánnyal kapcsolatos eszköz, fertőtlenítőszerek, kesztyűk és gyerekeknek szánt maszkok – és a személyzet számára is. Azt gondolom, egy ilyen helyzetben ez nagy segítséget jelent – mondta a LEGO Manufacturing Kft. HR-igazgatója.

Stabilitás, korszerűség, hírnév

Visszatérve a legattraktívabb munkaadó díjhoz, habár a munkaképes korú felnőttek körében végzett globális felmérés januárban zárult, eredményei összhangban állnak a jelenleg a világ minden táján tapasztalható újfajta munkavégzéssel. A kihirdetésekor elhangzott, a pénzügyi stabilitás, a technológiai korszerűség és a kiváló hírnév voltak azok a szempontok, amelyek egyértelműen kijelölték e vállalatok helyét az élmezőnyben.

Fontos lett a rugalmasság

Ami pedig a teljes felmérést illeti, az elmúlt évekhez hasonlóan az idei eredmények szerint is az IT-szektor a legvonzóbb a hazai munkavállalók számára. Továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok, de tovább növekedett a rugalmas munkakörülmények és a munkakör érdekességének jelentősége is. Új normává vált a munkaerő időben és térben való rugalmas foglalkoztatása, amit erősít, hogy sokan az online térbe helyezték át működésüket.

 

Kapcsolódó tartalmak:

A LEGO nem aprózta el; 15 ezer védőszemüveget ajándékozott Nyíregyházának!