A felkészülési hét végére egy hetes - Magabiztosan nyert a Szpari

Újabb felkészülési találkozót játszott Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal a Putnok volt a vendég Örökösföldön. 

Nyíregyháza Spartacus – Putnok 7-0 (2-0)

Nyíregyháza 1. félidő: Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Jánvári, Galambos, Ötvös, Farkas, Kártik, Györgyi, Hornyák, Starosta

Nyíregyháza 2. félidő: Fadgyas(Talián) - Papp (Szokolai), Végső, Papucsek, Magyar, Tóth, Vasiljevic, Gyurján, Boda (Trencsényi), Sinanovic, Kovács N., 

vezetőedző: Gálhidi György  

Gólszerző: Ötvös, Kártik, Papp, Sinanovic, Kovács, Trencsényi, Vasiljevic

Az első helyzet a Szpari előtt adódott, Svedyuk kapott jó labdát a jobb oldalon, de centikkel mellé lőtt. A másik oldalon Kréti próbálkozott egy visszagurítás után, de jócskán fölé ment a labdája. Az első negyedóra végén Ötvös beadásába Hornyák ért bele középen, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Aktívabb volt a Nyíregyháza, előbb Hornyák próbálkozása vágódott le, majd Starosta bújt ki középen, de szorongatott helyzetben nem tudott pontosan fejelni. A 28. percben Starosta nagy bombája vágódott szögletre, a sarokrúgás után Ötvös belőtt labdája után ment alig mellé a labda. Az első félóra végén nagy helyzet maradt ki, Hornyák indult el a bal oldalon, Starostához passzolt, aki mellé csavart 15 méterről. Egy perccel később újabb nagy helyzet, Ötvös beadását Hornyák lőtte fölé középen. Jöttek a helyzetek, Kártik 16 méteres lövése pattant fölé egy védőről. A másik oldalon Ádám távoli lövését fogta biztosan Fadgyas. A 40. percben Hornyák lépett ki egyedül középen, a 16-oson belül pedig ellökték, 11-es. A büntetőt Ötvös Bence értékesítette, 1-0. Egy perc múlva megduplázta előnyét a Szpari, Svedyuk jobbról érkező beadása után Kártik Bálint átvette a labdát, majd egy csel után a kapuba lőtt, 2-0. A hajrában Pataki fejesét fogta Fadgyas, így az eredmény nem változott az első félidőben. 

A második félidőre komplett sort cserélt Gálhidi György. A játékrész Sinanovic lövésével indult, két csel után célozta meg 20 méterről az alsó sarkot, de a putnoki kapus nagyot védett. Kovács N. is tesztelte a hálóőrt, ezt a párharcot is utóbbi nyerte. Az 51. percben Boda próbálkozott a 16-os sarkáról, ezt is fogta a kapus. Az 55. percben egy szöglet után megszerezte harmadik gólját a Szpari, Papp Máté pörgetett a kapuba, 3-0. Támadásban maradt a Nyíregyháza, Kovács közeli lövését blokkolták a védők. A 63. percben Gyurján passzolt Sinanovic Sinanhoz, utóbbi pedig a léc alá bombázott, 4-0. A 67. percben ötödször is eredményes volt a Nyíregyháza, egy beadás után Kovács Norbert lőtt a kapuba, 5-0. Két perccel később Trencsényi Bence indult el a bal oldalon, majd szép cselek után a kapuba lőtt, 6-0. A 82. percben Vasiljevic Nikola vállalta el 30 méterről, és hatalmas gólt lőtt a felső sarokba, 7-0. A végére még jutott egy Trencsényi kapufa, az eredmény így nem változott a Szpari magabiztosan győzött. 

Gálhidi György vezetőedző: - Láttunk ma szép dolgokat a fiúktól, melyhez gratulálok nekik, de voltak még hibák is, ezeknek a kijavításán folyamatosan dolgozunk.