A diétás szakács a sláger

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum idei képzései közül a diétás szakács az egyik legnépszerűbb szakma.

 

Ingyenes

 

– A februárban indult képzés nemcsak amiatt kedvelt, mert ingyenes, hanem mert jogszabály írja elő, hogy a szakácsoknak diétás étrendet is össze kell tudniuk állítani – emelte ki Márföldiné Kotricz Erzsébet, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum szakképzési referense.

 

Képzés a Sipkayban

 

A képzések a Sipkay Barna Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában esti oktatás keretében zajlanak. Sikeres vizsgát követően pedig könnyebb a szakmai előrejutás is.

 

Életmódváltás

 

– A képzés sikerének szempontjából nem elhanyagolható az sem, hogy egyre többen választják az egészséges életmódot – mondta Kollonay István cukrászmester, aki újra iskolapadba ült, hogy tudását szélesítse.

 

Programok a szakmáért

 

Természetesen a Szakképzési Centrum szeptemberben is elindítja legnépszerűbb szakjait, amelyek továbbra is ingyenesek, addig azonban számos eseményen találkozhatunk a képzéseket népszerűsítő programokkal. Április 15-én Szakmák éjszakája címmel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Centrum nyíregyházi, tiszavasvári és tiszalöki szakképző iskoláiban folyó képzésekkel. Továbbá április 22-én, a Helló Nyíregyháza keretében szakmai bemutatókkal és beiskolázási információkkal várják az érdeklődőket a Szakmák utcájába.

Piszár Tünde

(Fotó: internet)