A cél az olimpiai szint - Szikszai Róbert keményen készül, hogy ott lehessen Tokióban

Szikszai Róbert erősít. Kell is a TRX edzés, nem kisebb célja van ugyanis, mint kijutni az olimpiára. A nyíregyházi versenyző életét is átalakította a koronavírus-járvány, de az edzésekkel nem állt le.

- Változott a napi ritmusom, a napi két edzés helyett csak egyszer tudok tréningezni. Egy héten háromszor dobunk, a többi napokon kondi edzések vannak. Az elmúlt hetekben nagyon jól ment a dobás. A legtöbb 64.5 méter volt, így fél méterre vagyok az olimpiai szinttől, de persze jó lenne magam már egy versenyen is kipróbálni – mondta Szikszai Róbert. 

Kerekes László tanítványának még várnia kell az első komoly megmérettetésre, ám augusztus végén rangos mezőnyben léphet dobókörbe. De nem most kell csúcsformába kerülnie. 

- A Magyar Atlétikai Szövetség kiírta a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj időpontját, mely a tervek szerint augusztus 20-án lesz. Ez most fontos, hiszen a versenyeken tudjuk kipróbálni magunkat. Igaz, kvalifikálni most nem tudom magam a tokiói játékokra, de 2021-ben szeretném kiharcolni a részvétel - tette hozzá a diszkoszvető. 

Szikszai  Róbert "kis olimpián" már képviselhette Magyarországot, több Universiadén indulhatott, és Taipeiben dobogóra is állhatott.