A 90%-os utazási kedvezmény helyett már térítésmentesen utazhatnak a vakok és gyengénlátók
Fotó: Illusztráció

A Volánbusz Zrt. az utasok és az autóbuszvezetők védelme, a fizikai kontaktusok minimálisra csökkentése érdekében több rendkívüli intézkedést hozott, amelyek közül a legutóbbi az autóbuszon történő jegyvásárlás átmeneti felfüggesztése, és a közlekedési mobiljegyalkalmazás segítségével a készpénzmentes jegyvásárlás bevezetése.

A mobil applikáció fejlesztését mindössze pár nap alatt valósították meg a szakemberek. Ennek okán csak a legalapvetőbb funkciókat építették bele, az akadálymentes hozzáférést lehetővé tévő funkció nélkül. A helyzet megoldása érdekében a Volánbusz Zrt. kezdeményezte az applikáció akadálymentessé tételét. Ezzel párhuzamosan a helyközi személyszállítási közszolgáltatások megrendelője, az ITM az átmeneti időszakra engedélyezte, hogy a vakok és gyengénlátók számára a helyközi közlekedésben a 90%-os utazási kedvezmény helyett a térítésmentes utazás lehetőségét biztosítsa.

A kedd délutáni, részletes városházi sajtóközleményt ITT olvashatja el. A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/