69-szeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján!

A 33 éves Németh Szabolcs, az ötszörös magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes Vegyész VC Kazincbarcika ütője váltja a Fatum-Nyíregyháza másodedzői posztján Horváth Andrást. 

- Három hete még bajnoki döntőt játszottam a Kazincbarcikával és egy nagyon sikeres szezon után hoztam meg egy nagyon jó döntést. Több éven keresztül légióskodtam Görögországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, aztán itthon 1+1 éves szerződést kötöttem a Vegyésszel. Már érlelődött a döntés, hogy a következő szezonban már a másik oldalon szeretném magam kipróbálni. Bár budapesti vagyok, de a feleségem nyíregyházi, így már több éve kötődöm a városhoz. A családom is nagyon hiányolt - decemberben született meg a harmadik gyermekünk - és a  Fatum-Nyíregyháza vezetőségétől is pont jókor jött a felkérés.Mivel az én  és a klub elképzelései is hamar találkoztak, így elfogadtam az ajánlatot. Csapatjátékos vagyok, örülök, hogy egy ilyen remek együttes mellé állhatok. Szeretném az edzői pályafutásom során átadni azt a 25 éves röplabdás tapasztalatot, amit a pályán szereztem - mondta Németh Szabolcs. 

Az új tréner nemrég még a magyar válogatott tagjaként járt Nyíregyházán, és lépett pályára a Continental Arénában. Most a női csapat munkáját segíti majd. 

- A lányok igen magasra tették a lécet az elmúlt két szezonban, de én szeretek a "mélyvízbe" ugrani, szeretem az új és nehéz kihívásokat.  Igyekszem majd a stábbal együtt a lehető legtöbbet kihozni a csapatból. Az elmúlt évek alatt, az aktív pályafutásomban végig olyan edzőkkel dolgoztam, akiktől rengeteget tanulhattam, s játékosként is próbáltam  figyelni az edzői munkát, minél több tapasztalatot szerezni. A célok magasak, a felkészülési szezontól pedig elkezdődhet a bizonyítás. Reméljük, hogy sikerül a terveket teljesíteni, de addig is
rengeteg feladatunk, munkák lesz -
mondta a Fatum Nyíregyháza edzője. 

Németh Szabolcs
Született: Budapest, 1986. 02. 14.
69-szeres magyar válogatott
Sokszoros Magyar Bajnok és Magyar Kupa-győztes

1993-ban kezdett röplabdázni az LRI Malév csapatában. Aztán 2004-ig a Dunaferr SE-ben játszott, majd a Kometa Kaposvárhoz igazolt, ahol a 2004/2005-ös szezonban első felnőtt magyar bajnokságát szerezte. Két bajnoki arany és két Magyar Kupa-győzelem után 2007-ben Olaszországban, az Avellino csapatában kezdte a légióskodást. Ezután játszott Ausztriában, Németországban, Romániában és Franciaországban. Nyert román bajnokságot és játszott Bajnokok Ligája meccseket is.