65 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes – Kétszáz táncos áll majd színpadon a gálaműsoron
Fotó: Trifonov Éva

Kétszáz táncos, folyamatos próbák, hatalmas lendület és óriási energiák – mindez a nyíregyházi Kölyökvárban, mely a Szabolcs Néptáncegyüttes székhelye, s ahol a méltán híres táncegyüttes készül 65 éves gálaműsorára. Újszerű műsorral készülnek a táncosok az ünnepi alkalomra, amely megkoronázza majd az elmúlt 65 esztendő sikereit és közös, felejthetetlen élményeit.

 

Felsorolni is nehéz lenne mennyi fellépés, gála, verseny és fesztivál áll a Szabolcs Néptáncegyüttes mögött, a 65-ik évforduló apropóján pedig egy különlegességet is csempésztek a gálaműsort megelőző időszakba. Közösségi oldalukon az elmúlt 65 év fotóiból tesznek közzé felejthetetlen élményeket.

A gálaműsor után sem áll meg az életük, a felnőtt csoport indul Barcelonába versenyezni, de folyamatosak a meghívások, így mindig van mire próbálni. A néptáncegyüttes életében egyre jelentősebb szerepet és feladatokat kapnak a legfiatalabb oktatók is. Meghatározó az elképzelésük, mind az ünnepi gálaműsor, mind a folyamatos munka során. Mint ahogy az sokszor elhangzik, a Szabolcs Néptáncegyüttes egy nagy család, nem véletlen tehát, hogy sok esetben az egykori táncosokból, oktatók lesznek.

A fiatalos lendület jól látszik a csoportok eredményein, sikert sikerre halmoznak. A próbákon is mindig vidám hangulat várja a táncosokat – ilyen közösségben, pedig öröm a közös munka.

A fiatalok újszerű ötletei és a hagyományok tisztelete ötvöződik tehát a június 25-ei ünnepi gálaműsoron.  A Szabolcs Néptáncegyüttes 65 éves fennállása előtt tisztelgő gálának a Rózsakert Szabadtéri Színpad ad otthont, s reméljük így lesz ez még tíz, húsz vagy harminc év múlva is.

Ágoston Ildikóval, Ignácz Gergővel és Kovács Sziszivel beszélgettünk a Kölyökvárban.

Nézzék vissza beszélgetésünket itt: