5 km és 23 akadály vár mindenkit a Decathlon Élménypróbán

A jövő héten rendezik a 7. Decathlon Élménypróbát Nyíregyházán. Ezúttal is számos érdekes programmal és 23 akadállyal várják a futókat a szervezők. Az esemény helyszíne az Erdei Tornapálya lesz. 

A nyár egyik legbiztosabb jele a Decathlon Élménypróba. Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a sóstói erdőben. A rajt szokás szerint az Erdei Tornapályánál lesz június 18-án, majd 5 km-t kell megtenni, közben pedig 23 akadály várja a résztvevőket. 

- Az a célunk, hogy ez egy igazi közösségi élmény legyen mindenki számára. Eljönnek a családok, szülők, baráti társaságok, cégek, és jól érzik magukat - mondta Pokrovenszki Gergely főszervező.

Az esemény jó csapatépítő és családi program is. Sok cég indít csapatot, de sportegyesületek is rendszeresen képviseltetik magukat. Az Élménypróba remek alkalom arra is, hogy valaki most kezdjen el rendszeresen mozogni. 

- Bízom abban, hogy ha júniusra és sportra gondolnak az emberek, akkor mi jutunk eszükbe. Idén hét éves a rendezvény, reméljük sokan vesznek rajta részt most is – mondta Mucsi Gergely  Nyíregyházi Decathlon áruházvezetője. 

Június 18-án számos kiegészítő program is várja a résztvevőket. A Régió Gyerekszigeten már hat hónapos kortól lehet élményakadályokat kipróbálni a Mászókázó jóvoltából. Ezen a „játszószigeten” kap helyet a Waldorf Iskola, a Szigeti Tanya gyermek kalandpályája, de lesz arcfestés, a sóstóhegyi Ökosuli pedig állatsimogatóval érkezik majd a rendezvényre. Ki lehet majd próbálni egy különleges sportos társasjátékot is, melyet két nyíregyházi testnevelő fejlesztett ki. Idén a Magyar Honvédség is részt vesz az eseményen. 

- A 11. Hajdú Dandár katonái harmincan teljes felszerelésben szeretnék teljesíteni a távot. Egy kicsit a katonák életét is megismerhetik az emberek, de élsportolók, olimpikonok is jönnek tőlünk - mondta Kertész József a Nyíregyházi Toborzó Iroda századosa. 

 Idén hazánkban rendezik az Atlétikai Világbajnokságot, melynek a szervezői kitelepülnek az Élménypróbára és természetesen rengeteg meglepetéssel készülnek a résztvevőknek. Mivel nem versenyről van szó, a fő cél az, hogy mindenki a saját tempójában teljesítse a távot. Mindenki érmet és ajándékcsomagot kap. Idén is keresik és díjazzák a legnagyobb létszámú, a legkreatívabb, a legbulisabb csapatot és Nyíregyháza legnagyobb létszámú iskolai csapatát is. De lesz színpadi produkció és tombolasorsolás is. Már lehet előnevezni az eseményre.