Kész a Szélsőbokori út, volt ok az ünneplésre!
Fotó: Szarka Lajos

Befejeződtek a kivitelezési munkák a Szélsőbokori úton. Több mint 920 millió forint, száz százalékos támogatású, vissza nem térítendő összegből újult meg az útszakasz. A beruházás biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő részére.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 920 millió forint, 100%-os támogatású, vissza nem térítendő összeget nyert a Szélsőbokori út fejlesztésére. A pályázat a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című támogatást nyerte el az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A kivitelezési munkák augusztus elején befejezésre kerültek, szerda délután a projektátadó ünnepség keretein belül dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere bejárást tartott a helyszínen.

Széles körű felújítás

– Több mint másfél kilométeren keresztül megépült az út, a padkákkal, a csapadékvíz-elvezető csatornákkal és minden egyéb javítanivalóval együtt, ez 920 millió forintot meghaladó összeg volt. A jó hír megint, hogy ezt 100%-os támogatásból tudtuk megépíteni. Ez két olyan pontot köt össze, ami korábbi fejlesztésünk, itt, a Tiszavasvári úti körforgalom a laktanya sarkában, a túloldalon pedig a Rókabokori út. Sőt, a Bottyán János utat is megépítettük, a Derkovits, Dugonics, Legyező utca elkészült a felüljárónak a fő, 1,8 milliárd forintos Magyar Közút által való fejlesztése kapcsán, ott még egy kisebb rész van hátra. Ott is épül a csomópont, több mint 1 milliárd forintból. Nem beszélve a laktanyákról, csak ezen a területen ez 6-7 milliárd forintos fejlesztést jelent – tájékoztatott a helyszínen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A Szélsőbokori út lakóövezeti részein a hiányzó járdaszakaszok kiépítésre, a meglévő szakaszok pedig szabványosításra kerültek, ezzel is biztosították a biztonságos gyalogos közlekedést.

A cél a biztonságos közlekedés és a jó minőségű utak

– Ez a fejlesztés a Kertváros nyugalmát, biztonságos közlekedését segíti, és mivel vannak itt olyan nagy cégek, foglalkoztatók, mint a Michelin, az Eissmann, a Continental, így a munkába járáshoz is nagyon fontos, hogy ilyen minőségű út épüljön. A tágabb keretben pedig a városvezetésnek az a régóta meghirdetett és évek óta folyó programja, hogy Nyíregyházának legyen egy erős gazdasága, ami színvonalas munkahelyeket biztosít, ennek pedig vannak közúti infrastrukturális fejlesztési követelményei. Nagyon örülök, hogy itt, a Kertvárosban azt gondolom, maximálisan teljesítettük eddig – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc.

A projekt keretében az útszakasz a Tiszavasvári útnál megépült körforgalmi csomóponttól kezdődően teljes hosszában felújításra került a Rókabokori út csomópontig. Összességében a beruházás biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő részére.

Kapcsolódó galéria

Szélsőbokori út átadó 20230809