4 korosztálynak 7 meccs a vízilabda bajnokságban

Ismét nagyüzem volta Aqua Sport Egyesület vízilabdásainál a hétvégén. A gyerek III-as csapataink Nyíregyházán zárták a középszakasz küzdelmeit, az Országos csapataink pedig Érden folytatták a bajnokságot.

Az Észak-keleti Bajnokság Gyerek III korcsoportjában az A és B csoport mérkőzéseit is a nyíregyházi uszoda rendezte szombaton, ahol az Aqua mindkét csoportban érdekelt. A fiúk az első merkőzésen a felsőházban szép játékkal, látványos megoldásokkal, kiváló erőnléttel megnyerték a Debrecen elleni meccset, de utána az Eger sajnos nehéz falatnak bizonyult, így vereség lett a vége.

 - A B csoportban leányaink szerepelnek, ahol magabiztosan vezetik a csoportot, és esélyeshez méltó módon nyertek a Kazincbarcika és az Aquatics Miskolc ellen. Urbin Tibor edző ezeken a mérkőzéseken több újoncot is avatott,  és tétmerkőzésen gyakorolhatott olyan dolgokat, melyeket csak edzéskörülmények között tudott eddig. Emberelőny variációk, megúszások, szoros védekezés - összegezte Urbin Tibor az Aqua SE szakmai vezetője. 

 - Az országos bajnoki csapatok Érdre utaztak vasárnap kora hajnalban, ahol a serdülők kezdték a játéknapot 10-órakor. Korán kelés ide, időátállítás oda, győzelemmel zárták a fiúk a Sportliget elleni összecsapást. Viszont a gyermek és ifjúsági korosztályban nem volt meg a kellő frissesség ahhoz, hogy nyerjünk pedig időnként nagyon céltudatos és eredményes szakaszokat produkáltak a meccs folyamán fiaink, de a végén mindkét meccsen a hazaiak örülhettek. Vasárnap a Dunaújváros csapata érkezik a városi uszodába - tájékoztatott Hatvani Péter OB utánpótlás edző. 

ÉK Bajnokság Gyerek III :
A csoport:
CPVSE - AQUA SE  3-14
Gól : Potor, Simon D. 4-4, Himics 2, Radóczi, Kusnyér, Rácz, Tomori

Tigra ZF Eger - AQUA SE. 17-6
Gól : Simon D. 3, Kusnyér 2, Tomori

B csoport:
KSK Delfin VK - AQUA SE  8-16
Gól : Koi 5, Bíró 4, Danka, Horváth 2-2, Lőrincz, Borbás, Tári 

Aquatics Waterpolo - AQUA SE  5-8
Gól : Horváth 3, Koi 2, Maticsák, Bíró, Tári 

OB vasárnap:
Serdülő :
Sportliget SE - AQUA SE 7-11
Gól : Pelle L. 4, Székely, Éder-Pavolek 2-2, Radóczi B. , Rudik, Virág B. 

Gyermek :
Sportliget SE - AQUA SE  17-6
Gól : Tolnai, Varga, Koi, Simon D., Himics, Tilki

Ifjúsági :
Sportliget SE - AQUA SE 11-6
Gól : Pelle Gy., Pelle L. 2-2, Radóczi B., Rudik