4 for Dance exkluzív az NYTV műsorán!

A háromszoros világbajnok, Prima- és Bencs Kálmán-díjas, megyei értéktáras, Miniszteri elismerésben részesült 4 for Dance gondolt egyet és Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatójának meghívására megszervezte a nyíregyházi táncos csapatok segítségével – Y2K Divattánciskola, Szabolcs DSE, Igrice Néptáncegyüttes – „Szívünk (NYÍR)egy ritmusra ver” című produkcióját, még tavaly ősszel. A produkcióról készült felvételt tűzi újra műsorára hétvégén a Nyíregyházi Televízió. (Megjelent a Nyíregyházi Napló február 11-ei számában.)

Az eredeti produkcióba meghívták sztárvendégnek a Sztárban Sztár-nyertes Szabó Ádámot – a televíziós verzióban nem találkozhatunk vele –, konferanszként pedig Bistey Attila volt segítségükre. A telt házas előadáson a közönség megismerhette a 4 for Dance együttes legújabb koreográfiáit, melyeket azelőtt még sehol sem láthattak.

Műhelymunka a kényszerszünetben

A csapat a vírus miatti kényszerszünetet műhelymunkával töltötte, mely alatt több új koreográfiájuk is elkészült. A zenészeikkel bevonultak a stúdióba és létrehozták az új zenéiket, melyekben többek között feldolgozták a magyar operett és népmesék különleges világát – természetesen a jól megszokott, modern 4 for Dance stílusban, sok humorral fűszerezve –, és teljesen megújult a nyitányuk és a köteles koreográfiájuk is.

Hungaritmus – megújulással

– A műsor címe a „Hungaritmus” lett, mely cím jól tükrözi a műsor magyaros, hazai jellegét, de természetesen a közönségkedvenc számok is láthatóak benne. Vadonatúj jelmezeink elkészítésében Véber Tímea ruhatervező segédkezett, aki már közel 10 éve valósítja meg színpadi elképzeléseinket. A külföldi turnék is lassan visszaindulnak, meghívást kaptunk tavasszal Marokkóba és Albániába is, de már több ázsiai fesztivállal is tárgyalásban állunk. Úgy érezzük, hogy a közönség is nagyon ki van már éhezve a szórakozásra, így alig várjuk, hogy a fellépéseink segítségével minél több emberhez eljussunk – sorolta szerkesztőségünknek a csapat képviseletében Enyedi Péter, a tévés vetítés előtt. A 4 for Dance produkciójának részeként a helyi tánccsapatok is bizonyították, hogy miért Nyíregyháza az egyik „legtáncosabb város” Magyar­országon.

Egész hétvégén látható

A Nyíregyházi Televízió kínálatában szinte egész hétvégén elérhető lesz a műsor: február 12-én, szombaton 20.30-tól, másnap, vasárnap délelőtt 9.30-tól és ugyancsak este fél 9-től.