30 éves az Aprajafalva Bölcsőde

Dalokkal és versekkel köszöntötték a gyerekek második otthonukat. A legkisebbek neveléséről gondoskodó intézmény 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit.

 

Szükség volt a bölcsődére

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója azt mondta az ünnepségen, a 0–3 éves korú gyerekekről gondoskodó bölcsődét a szükség hívta életre. Az 1985-ben megépült Aprajafalva Bölcsőde 170 fővel indult.

Az azóta több szervezeti változáson átesett intézmény folyamatosan a kicsik érdekeit tartotta szem előtt.

Tóth Imre önkormányzati képviselő arról beszélt, Örökösföldön nagyon sok családos ember és nagyon sok kisgyerek él. Hozzátette, ezért itt nagyon fontos az, hogy jó minőségű, színvonalas ellátást kapjanak a kisdedek, olyat, ahol az óvodai felkészítés is sikeres.

További képekért kattintson a fotóra!

Jelenleg négy gondozási egységben 8 csoportban 106 gyereket foglalkoztatnak. A nevelőnők célja, hogy megkönnyítsék a gyerekek és szüleik mindennapjait.

 

Zökkenőmentes bölcsődei élet

 

Verdes Lászlóné, az Aprajafalva Bölcsőde vezetője az intézmény hitvallásáról mesélt. Azt mondta, szeretetteljes, családias légkört biztosítanak a gyerekeknek azért, hogy az egy, másfél év jól teljen el a kicsiknek.

Az intézmény lehetővé teszi a szülőknek azt, hogy amíg ők dolgoznak, gyermekeik biztonságos környezetben töltsék idejüket.

 

Születésnapi ajándék

 

Születésnapi ajándékként az Aprajafalva Bölcsődét közel 12 millió forintos önkormányzati forrásból felújították. Kicserélték az elavult vízvezetékeket, megszépültek a fürdő- és a csoportszobák, az udvaron új játékokat állítottak, valamint a járda és külső lépcső is megújult.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)