25 éves az Electrolux

Az Electrolux Csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben – 50 év után először – zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán. 25 év folyamatos fejlődés eredményeként a hazai leányvállalat a csoport egyik legfontosabb gyártóbázisává nőtte ki magát. Alulfagyasztós hűtőszekrényei Európában kizárólag a nyíregyházi gyárban készülnek, jövőre pedig újabb termékkel bővül a paletta.

– Idén elkezdtük már a svédországi gyárunkból az egyajtós hűtőszekrényeknek az áttelepítését, ami a jövő év negyedévének végére fejeződik be. Ezen beruházás keretein belül egy felsőkategóriás termék lép a piacra, ami Magyarországra, ezen belül pedig Nyíregyházára fog kerülni – mondta dr. Gönczi Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Dr. Kovács Ferenc polgármester az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte, Nyíregyháza életének meghatározó szereplői a gyárak. Az Electrolux Lehel Kft. pedig egy kiemelt stratégiai partnere, hiszen nemcsak, hogy ezer embernek munkát biztosít, de a társadalmi felelősségvállalásuk is kiemelkedő.

– Nagyon örülök, hogy az elmúlt években bővült is, hiszen tavaly kapott az önkormányzat – elsősorban a szociális és oktatási terület – közel 400 hűtőgépet ajándékba, tavalyelőtt pedig, amikor tízéves volt az Electrolux nyíregyházi gyára, az Electrolux a várossal együtt egy sétányt épített a Jósavárosban, volt Electrolux-VIDOR félmaraton, tehát azt gondolom, ezek mutatják, hogy mennyire jó az együttműködés, ami természetesen sokrétű – mondta dr. Kovács Ferenc

Az Electrolux a születésnap alkalmából a Szent Iván-éjt követő pénteken megnyitotta egyetlen asztallal működő éttermét is, amely 25 órán keresztül 45 idősávban várta vendégeit.

Bruszel Dóra