23 főzőcsapat és 14 focicsapat méri össze tudását a III. Fakanál Fesztiválon, szombaton!

23 főzőcsapat és 14 focicsapat méri össze tudását a III. Fakanál Fesztiválon, szombaton!

Június 15-én rendezik meg a III. Fakanál Fesztivált Nyírszőlősön!

A rendezvényt 11.45-kor Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere nyitja meg, a díjakat pedig 15 órakor Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adja át a legjobbaknak.

A szervezők tájékoztatása szerint 14. éve ez az esemény Nyírszőlős legnagyobb rendezvénye. A Fakanál fesztivál elnevezést három éve „érdemelte ki”, mert olyan szép számmal jelentkeztek a családok a főzőversenyre, hogy méltóbbnak találták ezt az elnevezést.

Az idén 23 főzőcsapat és 14 focicsapat méri össze tudását. Főző kategóriában két kötelező elemet tartalmaz a kiírás: egy hagyományos és egy egészséges étellel kell minden csapatnak a zsűri elé járulnia. A legfinomabb ételt készítő csapat egy 1,5 méteres vándor fakanállal térhet haza, amelyet Bogdányi Zsolt, helyi fafaragó mester ajánlott fel.

Érdekessége lesz a napnak, hogy ezer daru origami készítésére is várják a kilátogatókat, mert  egy keleti bölcsesség szerint: ha elkészült az ezredik daru is, mindenkinek lehet egy kívánsága, amely a monda szerint valóra is válik…