18+1 akadály  - Közel ezren vettek részt a Decathlon Élménypróbán

A nyár egyik legbiztosabb jele a Decathlon Élménypróba. Már III. alkalommal rendezték meg a sóstói erdőben, és ezúttal is az 5 km-es táv mellett érdekes feladatok és 18+1 akadály várt a résztvevőkre. 

- Nemzetközi lett az esemény, mert Szlovákiából és Romániából is érkezett nevezés. Ez nem verseny, hanem olyan sportprogram, mely egy jó csapatépítő, illetve a családok számára is izgalmas lehet. Hol csőben kell kúszni, hol bálák között ugrálva haladni - mondta Pokrovenszki Gergely főszervező. 

Futóklubok, céges csapatok, sőt sportegyesületek is elindultak. A Nyíregyházi Sportcentrum, a Kölcsey DSE és a Nyíregyháza Spartacus női gárdája is rajthoz állt.

- A lányokat elláttam taktikai utasításokkal, én pedig maradtam a pálya szélén, ahogy szoktam - mondta mosolyogva Makay Robin, a Szpari női csapatának edzője.  - Ez egy nagyon jó csapatépítő program, és mivel az edzések befejeződtek, tréningnek sem rossz, de nem ez az elsődleges cél. Ez egy nagyon jó hangulatú rendezvény, ahol mindenki olyan tempóban teljesíti az 5 km-t, ahogy neki tetszik. Örömmel jöttünk idén is - mondta a tréner. 

A 11 éven aluliak számára külön gyerekprogramokat szerveztek, és nem maradhatott el a közös bemelegítés sem. A nap során számos bemutató szórakoztatta az Erdei Tornapályára érkezőket. A célban mindenki érmet kapott, a tombolasorsolás fődíját egy kerékpárt pedig az egyik miskolci nevező vehette át, akik többen is érkeztek az esemény miatt a szabolcsi megyeszékhelyre. Összesen közel ezren telejsítették a pályát.