175 éves a Magyar Honvédség – Sportos, programokkal teli délután az Erdei tornapályán

A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület csatlakozik a Magyar Honvédség felhívásához, melynek tartalma a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a sport és egészséges életmód népszerűsítésére által.

– 175 diákot szeretnénk megszólítani, akik futnak, sétálnak katonákkal együtt. Ehhez a jósavarosi 3 iskolát szólítottunk meg, a nyugdíjasok pedig 175 percig sétálhatnak majd beosztva. A 175 éves Magyar Honvédség megünneplésére egy közösségi futást indítottak el, melynek során lehetőség van katonákkal együtt a 175 kilométer teljesítésére maximum négy fős csapatokban. Ennek a népszerű programnak apropójaként 2023. március 31-én délután 13 órától egy olyan rendezvényt kívánunk megvalósítani az Erdei tornapályán, ahol jelen lesznek a katonák, és nagy tisztelettel fogadnánk, ha a polgárőrség is képviseltetné magát, így a délután akár pályaorientáció szempontjából is hasznos lehet, mivel a környékbeli iskolák tanulóit kívánjuk megszólítani – tájékoztatta a március végi programról szerkesztőségünket Nagy Szabina, a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke.

Az egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy a generációk találkozzanak egymással, így a programra a szépkorúakat is várják, továbbá egy kis kultúrát is csempésznek a délutánba. A Jósavárosban működő Nyírség könyvtár Alapítvány Mesél a Sóstói Erdő című kötetét is megtekinthetik az eseményre érkező pedagógusok, diákok, valamint Ilyés Gábor helytörténész is a helyszínen lesz a délután folyamán, az ő előadását is hallhatják az érdeklődők a Sóstói-erdőről.

Az egészségmegőrzést szem előtt tartva pedig egy dietetikus látja majd el hasznos tanácsokkal a résztvevőket.

– Velünk lesz a Séta, Társaság, Egészség csapata, akiknek 50 pár botot szeretnénk átadni, 50 pár bottal a sétáló nyugdíjas egyesületeket is támogatjuk és 20 pár bottal a Verstúrázók társaságát is megajándékoznánk – tájékoztatott az egyesület elnöke.

Március 31-én, délután 13 órától irány tehát az Erdei tornapálya, további részletek a fent látható plakáton!